Gourmet

Turul gastronomic al planetei în 180 de zile

scris pe 16 Iul 2013 de Dragoș Aliciu 13462 vizualizări
Gourmet - turul gourmet

Un magazin online de lux din Marea Britanie a creat un pachet turistic culinar care include toate restaurantele cu 3 stele Michelin din lume. Turul include 12 țări durează 6 luni și presupune opriri în cele mai bune restaurante ale planetei. Iar prețul este pe măsura efortului organizatoric.

Conform numărătorii făcute de un magazin britanic de lux și o agenție de turism, în lume există 109 restaurante notate cu trei stele Michelin. Numărul este impresionant și chiar dacă orașe precum Tokyo concentrează 15 localuri diferite, turul gastronomic are nevoie de 6 luni pentru a acoperi toate restaurantele. Programul evenimentului a fost gândit astfel încât participanții să se bucure de o masă gourmet la fiecare două zile.

Restaurantul Epicure (Hotel Bristol)

La 113 ani de la apariție, Ghidul Michelin este unul dintre cele mai respectate clasamente gastronomice din lume. Extrem de stricți, inspectorii Michelin vizitează localurile în mod anonim, fac o recenzie completă care include calitatea mâncării, a serviciului și chiar a veselei folosite. În cazul în care un restaurant nu se ridică la pretențiile inspectorului acesta pur și simplu îl ignoră, fără a-i acorda nici un calificativ. Dacă serviciile sunt de calitate, el poate acorda până la trei stele, indicativul unui restaurant excepțional, așa cum sunt Lung King Heen (Hong Kong), Per Se (New York) sau Meurice (Paris).

Restaurant Meurice (Paris)

Oferta turistică realizată de VeryFirstTo, un magazin online care vinde servicii de lux și Holidays Please include nu doar masa în toate cele 109 de locuri, dar și călătoria cu avionul la clasa business sau cazarea în hoteluri de cinci stele în toate dintre cele 12 orașe. Participanții vor petrece timp în Tokyo, oraș considerat capitala gourmet a lumii, Paris, New York, Hong Kong sau Londra.

Somonul fiert în gel de lemn dulce preparat la restaurantul The Fat Duck este unul dintre felurile „vedetă“ ale turului gourmet. Foto: Mike Fleming / Flickr.com

Conform The Telegraph, pachetul a fost inițial vândut pentru prețul de 155.000 lire sterline (178.310 euro) și este acum disponibil la un preț de 182.000 lire sterline (209.665) pentru un cuplu. Fiecare masă Michelin este estimată la aproape 300 de euro incluzând vinurile servite.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului