Gourmet

Prima universitate specializată pe gastronomie din Spania s-a deschis în Țara Bascilor

scris pe 24 Noi 2011 de Constantin Barbu 7006 vizualizări
5785712448_fdc13feb66_z

La San Sebastian, în Țara Bascilor, s-a deschis prima univeristate spaniolă specializată în gastronomie. Numită Basque Culinary Center (BCC), instituția va avea ca profesori unii dintre cei mai buni bucătari din lume și va fi găzduită într-o clădire futuristă, inspirată de modul în care arata mai multe farfurii suprapuse.

Printre numele celebre care vor fi parte a echipei de la BCC se numără Ferran Adrià, unul dintre maeștrii gastronomiei moleculare și fost chef la El Bulli, cel mai apreciat restaurant spaniol (închis în prezent) și Rene Redzepi, chef la Noma, restaurantul clasificat drept cel mai bun din lume în acest moment.

Programele de studii ale universității durează patru ani, după care studenții primesc o diplomă fie în domeniul artelor culinare, fie în administrarea afacerilor, cu accent particular pe administrarea restaurantelor. Cursurile vor pune accent atât pe metodele tradiționale de a găti, cât și pe noile tendințe, care includ și gastronomia moleculară. Mai multe detalii pe bculinary.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului