Gourmet

Prima ediție a Salonului de Vinuri si Gastronomie s-a deschis la București

scris pe 29 Sep 2011 de Constantin Barbu 13522 vizualizări
main vinuri

Primul salon de vinuri și gastronomie de lux de la București, Le Manoir 2011, s-a deschis în această dimineață la Palatul Cesianu Racoviță din București, cu participarea ambasadorului Franței la București, dl. Henri Paul. Le Manoir aduce la un loc 16 castele faimoase și case producătoare de vinuri și produse gastronomice de lux din Franța, Italia și Spania.

În cele două zile ale salonului, case precum Comtesse du Barry, Rolland, Armagnac Chateau de Laubade și Dourthe vor organiza prezentări și degustări de vinuri, șampanii, cognac și produse de gastronomie fină. De la vinuri rare la calvados, armagnac și condimente exotice, evenimentul aduce pentru prima dată la București mai multe personalități din elita lumii gourmet. Directorul general al Comtesse de Barry, proprietarul casei de vinuri Michel Redde, Thierry Redde, și Hugo Desnoyer, cel mai celebru măcelar parizian, vor povesti oaspeților istoria caselor pe care le reprezintă și își vor prezenta produsele clienților români.

Programul se va încheia vineri seara la ora 18:30 cu prima licitație de vinuri rare din România, în care vor intra un număr de 46 de loturi și care va fi organizată la fel ca cele care au loc pe plan internațional. Majoritatea producătorilor au trimis propriii reprezentanți la licitație, pentru a garanta faptul că produsele sunt originale și au fost depozitate conform regulilor.

Excelența sa dl. Henri Paul, Ambasadorul Franței la București, la deschiderea salonului

Principalii expozanți care participă la salon sunt:

- Groupe Thienot-Alain Thienot – 700 hectare de viță-de-vie: 10 castele în Bordeaux, 1 castel în Languedoc);
- Joseph Drouhin – produce Chassagne Montrachet Marquis de Laguiche 1998 – declarată în mai 2002, în Asia, specialitate de vin rară;
- Rolland Collection – producător de vinuri, cea mai mare companie de consultanță de vin din întreaga lume;
- Dourthe – producător de vinuri din 1840;
- La Spinetta - cel mai titrat vin din Italia de către celebrul ghid Gambero Rosso, cu o producție de 650 000 de sticle de vin/an;
- Michel Redde – producător vinuri, încă din 1630;
- Comtesse du Barry – furnizor specializat pe fois gras și preparate speciale din foie gras înca din 1908;
- Maxim’s de Paris – producător de ciocolată fină;
- Armagnac Chateau de l Aubade – în ultimii 18 ani a câștigat aproape 60 de medalii producția de armagnac, dintre care 19 sunt medalii de aur;
- Terre Exotique – producător de condimente;
- Calvados Comte Louis de Lauriston – unul din numele de referință pentru calvados;
- Cognac Delamain – un cognac cu peste trei secole de istorie;
- Chateau Rauzan Segla – peste trei secole vechime, filiala de vinuri a celebrei case de modă Chaenel;
- Emilio Moro – producător de vinuri din 1932;
- Carrasco Guijelo – producător de jambon cu peste 120 de ani vechime;
- Le Manoir – unul dintre jucătorii importanți de pe piata românească a vinurilor si a gastronomiei fine, precum și pe parte de cadouri de lux.

Accesul la eveniment se va face doar pe bază de înregistrare prealabilă.

5 comentarii

 • xolv pe 29 Sep 2011

  “Le Manoir – leader-ul pe piata românească a vinurilor si a gastronomiei fine, precum și pe parte de cadouri de lux.”

  Intr-adevar, in final intelegem rostul articolului. Daca pateul de gasca la borcan e gastronomie fina, iar niste castele de mana a 7-a (sau nici macar DOCG) sunt vinurile de lux in Romania, e grav.

  Reply
  • dragos pe 29 Sep 2011

   xolv:….Daca pentru tine acel “pateu la borcan” produs de catre Comtesse du Barry reprezinta o prostie eu zic ca este cazul sa te informezi mai bine , deoarece este cel mai bun producator la nivel mondial,furnizand unele dintre produsele sale chiar si celor de la NASA….iar “acele vinuri de mana a 7-a “sunt Premier Cru Classe si ca exp avem Petrus,Chateau Margaux , Chateau Latour Haut Brion , Chateau Rothchild,etc….am dat cateva exemple din regiunea Margaux dar binentele sunt mult mai multe in functie de zona si de soiul de struguri specific fiecarei zone in parte….

   si inca ceva Xolv:DOCG inseamna altceva…aplicandu-se doar vinurilor din italia….offf copiii din ziua de azi
   nu mai au pic de respect pentru lux , eleganta ,stil si istorie… [editat de StyleReport.ro]

   Reply
  • Constantin Barbu pe 30 Sep 2011

   Faceti o confuzie privind standardul DOCG. Puteti citi mai multe despre mijloacele de protectie a marcilor gourmet aici -> http://www.stylereport.ro/gourmet/identitatea-culinara-a-europei-appellation-dorigine-controlee

   Reply
 • valentin pe 30 Sep 2011

  scuzati va rog, cine a decretat ca srl-ul de pe ultimul rand este leader in vinuri de top? ah, ma scuzati este un articol platit. am inteles.
  dlor din media cate magazine detine srl-ul? ce cifra de afaceri de import are? dar la vanzare?
  sa nu va acuze cunoscatorii de manipulare mediatica
  noroc!

  Reply
  • Constantin Barbu pe 30 Sep 2011

   Toate articolele publicitare sunt marcate clar, puteti confirma acest lucru pe site. Multumim pentru sesizare, am modificat formularea mentionata de dvs. si ne cerem scuze pentru neatentie.

   Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului