Gourmet

(P) JW Steakhouse, restaurantul 100% american

scris pe 06 Aug 2013 de StyleReport.ro 13778 vizualizări
Gourmet JW steakhouse

Restaurantele bucureștene care se pot lăuda că servesc clienților o friptură de vită Black Angus pregătită exact așa cum trebuie pot fi numărate pe degetele de la o mână. JW Steakhouse din cadrul hotelului JW Marriott este unul dintre ele, dar singurul care poate folosi relaxat eticheta 100% american – Black Angus preparat conform standardelor „Made in USA“.

Black Angus este una dintre cele mai apreciate rase de bovine din lume. Sunt vite fără coarne, exclusiv de culoare neagră și cu un trecut genetic foarte strict controlat tocmai pentru menținerea standardelor ridicate de calitate. În secolul al XIX-lea un anume Hugh Watson de Keillor, proprietar de turme în câmpiile întinse ale Scoției de nord, a decis să încrucișeze cele mai sănătoase animale pe care le deținea. Vacile aveau culori diferite, dar taurul pe care îl cumpărase era negru așa că Hugh a început să aleagă vițeii special pentru a-și păstra noua turmă perfect neagră. Watson de Keillor nu a fost primul văcar care a îmbunătățit rasa Aberdeen-Angus, dar cu siguranță a fost cel mai perseverent și cu cel mai mare succes. Scoțianul a atras atenția imediat cum a început să participe la competițiile de gen, iar povestea spune că a câștigat în total mai bine de 500 de premii.

În câteva zeci de ani rasa Black Angus ajungea și în Statele Unite. Din Kansas, locul de pornire al primelor exemplare, popularitatea lor creștea până la momentul în care bovinele scoțiene deveneau cea mai populară rasă din America.

Iar vorbind de SUA nu avem cum să nu luăm în considerare celebrii burgeri din carne de vacă sau fripturile renumite în întreaga lume, pregătite în steakhouse-urile americane. Atunci când vine vorba de carnea de vacă, emblema „100% american“ este una dintre cele mai bune garanții la care poate spera un restaurant care are în meniu sortimentul de vită Black Angus. În București, un astfel de loc este JW Steakhouse, restaurant care poate fi găsit în cadrul hotelului pur-sânge american JW Marriott.

JW Steakhouse este cel de-al doilea restaurant JW Steakhouse din Europa, un concept contemporan, bazat pe calitatea cărnii de vită pe care o pregătește dupa specific american, dar și pe experiența mâncatului în sine. Bucătăria este deschisă astfel încât clienții pot urmări cum carnea Black Angus este gătită pe broilerul încins la 720 de grade. „Maestrul de ceremonii“ este chef Sorin Barbu, un bucătar cu o experiență bogată formată în restaurante din România, dar și din Anglia sau la bordul vaselor de croazieră.

[nggallery id=805]

Steakhouse este într-adevăr un restaurant pentru carnivori, dar asta nu înseamnă că vegetarienii sau persoanele care nu apreciază carnea de vacă nu se vor simți bine. Meniul cuprinde și pui, miel, supe și salate iar localul are inclusiv propriul Bourbon Bar unde se poate degusta un whiskey american pur alături de un trabuc fumat în Cigar Lounge.


Vizualizaţi MasterCard Elite StyleMap pe o hartă mai mare

Intrat în al 3-lea an de existență, programul MasterCard Elite oferă deţinătorilor de carduri Gold, Platinum, World, World Elite™ și Corporate MasterCard® experienţe memorabile de fiecare dată când apelează la serviciile comercianţilor parteneri. Gama vastă de domenii acoperite – Stil & Modă, Bijuterii & Accesorii, Restaurante & Gourmet, Frumusețe & Sănătate, Timp liber & Hobby, Design & Decorațiuni, Rent-a-Car, Florării , numărul de 101 branduri, cu un total de 200 de locații din toată țara, cât și ofertele atractive  care ajung la discounturi de până la 25% din valoarea produselor achiziționate  definesc MasterCard Elite ca fiind una dintre cele mai extinse colecții de beneficii din România. Lista completă a locațiilor partenere o găsiți aici.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului