Gourmet

Desen Belle Epoque transformat în realitate – Perrier-Jouët Florale

scris pe 10 Sep 2012 de Dragoș Aliciu 5994 vizualizări
Gourmet - sticla

La aproape un secol de la apariție, sticla iconică a mărcii de șampanie Perrier-Jouët primește prima actualizare din istorie cu ocazia lansării unei ediții limitate. Artistul floral Makoto Azuma se ocupă de redesign, dar în loc de creion și hârtie își exprimă ideile direct prin modelarea anemonelor.

Desenul anemonelor japoneze a fost alături de Perrier-Jouët mai mult de jumătate din viața producătorului de șampanie. Prima sticlă cu simbolul Belle Epoque i-a aparținut lui Émile Gallé, artist sticlar, unul dintre cei mai mari susținători ai curentului Art Nouveau. Florile albe care înconjoară numele Perrier-Jouët au fost modul maestrului francez de a „captura stilul elegant al mărcii, prospețimea și vitalitatea vinurilor produse în Eparnay“, spune prezentarea oficială a mărcii.

La o distanță de aproape 9700 de kilometri și 100 de ani mai târziu, artistul floral Makoto Azuma primește sarcina de a reinterpreta simbolul casei franceze. Ceea ce Emile Galle modela direct în sticlă, Azuma realizează chiar cu ajutorul unor flori. Cu răbdarea specifică, japonezul reușește să reconstruiască arcul de cerc în care sunt așezate anemonele, opera sa fiind transpusă ulterior în linii aurite și pe sticla unei serii limitate de șampanie – Perrier-Jouët Belle Epoque Florale Edition, o șampanie din recolta anului 2004, considerat excelent de experții casei franceze.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului