Gourmet

Cum să torni vin fără să scoți dopul

scris pe 08 Aug 2013 de Dragoș Aliciu 24477 vizualizări
Gourmet - Coravin

Odată cu deschiderea unei sticle de vin începe o luptă contra-cronometru. Contactul cu oxigenul este absolut necesar pentru ca băutura să-și elibereze aromele, dar o relație de lungă durată aer-vin nu e niciodată recomandată. Așa a apărut Coravin, dispozitivul care permite turnarea unui singur pahar fără scoaterea dopului.

7 comentarii

  • gigi pe 08 Aug 2013

    Groznica problema, in sfarsit s-a gasit o solutie!!!!

    Reply
    • yOU pe 10 Aug 2013

      Eu incepusem sa nu mai pot dormi din aceasta cauza!

      Reply
    • de acord pe 14 Aug 2013

      o inventie facuta de tampiti pentru tampiti sau snobi. oricum eu consum toata stcla inainte ca relatia aer-vin sa devina prea aproiata. pour les connaisseur, ma intelegi mon cher ?

      Reply
  • Ion Popescu pe 08 Aug 2013

    Articol furat cu nerusinare, prin traducere, e drept, de pe http://www.gizmag.com – a se vedea si “Coravin 1000 lets you have a glass of wine without popping the cork” http://www.gizmag.com/coravin/28535/

    Reply
  • Rommax pe 12 Aug 2013

    Ia trimiteti o sticla de vin sa vedem daca apuca sa isi schimbe gustul si culoarea.

    Reply
  • Punisher pe 12 Aug 2013

    Uluitor, ce inventie! Probabil ca dispozitivul costa cat 1o sticle de vin de calitate! Iar o butelie cu argon cat 20 de sticle!

    Reply
    • joe pe 14 Aug 2013

      Dispozitivul e $279, iar o capsula de argon e $10 + shipping. O capsula e valabila pt 15 pahare de vin.

      Deci, nu e prea valabil pt Busuioaca de Bohotin, care poti sa o torni direct in chiuveta dupa ce scoti dopul. Iar un vin bun ($40+) de obicei nu il bei singur, si trebuie aerisit, deci e doar un moft, sau un cadou pentru cei are au de toate…

      Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului