Gourmet

Casa celor 1000 de vinuri – Enoteca Constantini

scris pe 13 Feb 2012 de Dragoș Aliciu 8813 vizualizări
Gourmet - enoteca constantini

Lângă Vatican, în piața Cavour, funcționează una dintre cele mai apreciate enoteci din Roma, dacă nu chiar din întreaga Italie. Lista de vinuri ale Enoteca Constantini numără 4.000 de etichete, de la soiuri tradiționale italiene provenite din Sicilia, Toscana sau Trentino la sticle aduse din Bahamas sau Canada. Și de parcă nu ar fi de ajuns, restaurantul Il Simposio din aceeași incintă se bucură de exact același prestigiu.

Enoteca Constantini este considerată unanim una dintre cele mai valoroase selecții de vinuri disponibile în Roma. Oferta abundă în vinuri italiene și franceze de cea mai bună calitate, într-un loc de păstrare a cărui întindere numără mai bine de 800 de metri pătrați. Incinta este numită sugestiv „seiful“ pentru că anumite sticle precum Brunello di Montalcino Biondi Santi Riserva din 1891 depășesc în valoare 25.000 de euro.

Acum 40 de ani Peter și Rosy Constantini deschideau magazinul de vinuri în Piazza Cavour, aproape de Castel Sant’Angelo și la doar doi pași de Vatican. Pentru fiecare decadă enoteca a adunat câte 1.000 de etichete totalizând 4.000 de sticle și peste 1.000 de tipuri diferite. Pe scurt, din selecția de spumante, vinuri albe, rozeuri și vinuri roșii proprietarii se laudă că nu există vin de valoare care nu poate fi găsit între pereții enotecii. În plus, în același loc este disponibilă și o selecție de băuturi distilate.

Și pentru că vinul și băutura de calitate se potrivesc excelent, în același loc a fost deschis Il Simposio, un restaurant gourmet cu specific italian care respectă la literă regulile de servire a vinului în compania specialităților marine, carpaccio, brânzeturi specifice, supe și bineînțeles paste, toate gătite, așa cum menționează un motto de pe meniu, „în funcție de starea sufletească a bucătarului“.

1 comentariu

  • TORNADO pe 14 Feb 2012

    trebuie sa o vizitez sunt doar la o aruncatura de bat!!! este o bucurie sufleteaca trupeasca un pahar de vin bun!!??
    multumesc!

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului