Gourmet

Mașina de gătit pe post de catedră

scris pe 12 Sep 2011 de Dragoș Aliciu 11359 vizualizări
Design - Scoala bucatari

Începutul anului școlar în academiile culinare „de designer“ ar trebui să fie un motiv serios de bucurie pentru toți cursanții. Aportul unor ateliere de design a schimbat complet conceptul a două școli de bucătari din SUA și Australia permițându-le să adauge și designul pe lista de atracții, dincolo de profesorii de prestigiu.

„Culinary Art School“, din Tijuana California, este o școală de bucătărie pentru care primul semestru se deschide cu un curs de matematici culinare. La capitolul limbi străine se învață jargonul de bucătărie al limbii franceze. Pregătirea continuă printr-un curs de nutriție, ore despre management și administrație, în total șase semestre despre cum se conduce o bucătărie, atât din spatele șorțului de chef, cât și de dincolo de biroul de administrator.

Opt bucătari de prestigiu internațional fac parte din consiliul profesoral al instituției, dar dincolo de priceperea lor, cu adevărat interesant este designul instituției.

Proiectarea interioară a revenit studioului de arhitectură Garcia din aceeași zonă a SUA, un atelier care a împins designul școlii departe de ce ar fi de așteptat în mod clasic de la o academie culinară. Locul are o solemnitate aparte și, în afara cuptoarelor în decorul școlii nu este nimic care să indice specializarea locului.

Peste Oceanul Pacific, Școala de preparate marine din Sydney se bucură de amenajarea unui atelier de design despre care am mai scris atunci când am prezentat interiorul carmangeriei Victor Churchill. Dreamtime Australia Design este un studio specializat pe industria serviciilor premium. Cu o echipă internațională de designeri, atelierul și-a adăugat în portofoliu lucrări precum hotelul Grand Hilton din Seul, o stațiune din Maldive sau St. Regis Resort din Bali. În mod similar se încolonează numeroase restaurante, precum și o serie de baruri și cluburi elegante.

Sydney Seafood School adună anual peste 12.000 de cursanți. Restaurarea a fost făcută 2009, la aniversarea a 20 de ani de activitate când școala a devenit și cea mai frumoasă din Australia. Mult lemn și marmură au intrat în componența noului design alături de monitoare pe care studenții pot urmări îndeaproape pregătirea preparatelor de către maeștrii bucătari din săla mare a auditoriului. Oferta de cursuri este extrem de variată ca dificultate, programele incluzând preparate de câte două ore sau ședințe extinse pe câteva săptămâni despre cum caracatița, diverse specii de crab sau homari pot deveni mâncăruri gustoase de acasă, fără drumul la restaurant.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului