Rezultate pentru "whisky"

7 lucruri mai puțin cunoscute despre whisky

Whiskyul și-a început drumul către titlul de cel mai apreciat distilat al planetei. Faptul că provine în special din Scoția și că este obținut prin distilarea malțului de orz este informația general cunoscută, dar care sunt lucrurile mai puțin știute despre băutura? StyleReport și Whiskypedia.ro trec în revistă câteva dintre ele.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Oamenii de știință și distilierii scoțieni au reprodus gustul unui whisky descoperit după un secol petrecut în Antarctica

Trei sticle de whisky care au aparținut unora dintre primii expediționari britanici la Polul Sud au fost folosite pentru a copia aroma unui clasic scoțian din zona Highlands. Îmbuteliat în 1907 de Mackinlay & co distilatul a fost obținut prin cupaje și reproducerea condițiilor de fabricare și maturare. Produsul final este un amestec de whiskyuri din diferite zone ale Scoției supranumit „Enduring spirit“ – spirit nemuritor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Dirijorul de whisky – despre single malt cu maestrul distilier Richard Paterson

Fără exagerări, maestrul distilier este vedeta din culisele oricărui producător de whisky. Un profesionist al degustării, expertul este persoana cea mai în măsură de a vorbi despre trecutul, prezentul și viitorul distilatului. Richard Paterson a împărtășit experiența sa de 40 de ani petrecuți în slujba unei mărci cu tradiție în producția whiskyului single malt scoțian.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

O sticlă de whisky distilat în 1883 va fi scoasă la licitație

Una dintre cele mai rare băuturi din lume, o sticlă de whisky Glenlivet distilat în anul 1883 și îmbuteliat în 1931 va fi scoasă la licitație în Edinburgh pe data de 12 octombrie, la un preț de 15 000 – 20 000 de lire sterline.

+ Citiți tot articolul Comentați acum