Rezultate pentru "vinuri"

Cum să torni vin fără să scoți dopul

Odată cu deschiderea unei sticle de vin începe o luptă contra-cronometru. Contactul cu oxigenul este absolut necesar pentru ca băutura să-și elibereze aromele, dar o relație de lungă durată aer-vin nu e niciodată recomandată. Așa a apărut Coravin, dispozitivul care permite turnarea unui singur pahar fără scoaterea dopului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Când 1+1=3. Lecții de asociere între mâncare și vin

“Dacă ești gurmand, dacă apreciezi mâncarea, atunci o alături unui vin bun. Vinul și mâncarea își au locul împreună. Nu bei vin pentru a te îmbăta, cum cred mulți oameni, ci pentru a sublinia caracterul mâncării.”

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Forma perfectă a paharului de vin – Zalto

La modul ideal, fiecare sticlă de vin ar trebui degustată cu un pahar special creat pentru ea. În realitate, câteva modele standard acoperă cea mai mare parte dintre sortimente. Sticlăria Zalto se află într-o călătorie de sute de ani pentru găsirea formei perfecte. Cât de mult influențează paharul aroma vinului pe care îl gustăm?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Petrus – despre terroir, arhitectura viței de vie și dragostea pentru vin

În Bordeaux, toată lumea vorbește despre “terroir”, “ éclaircissage”, taninuri și multe alte cuvinte aparent rezervate cunoscătorilor de vinuri. StyleReport.ro a vizitat câteva dintre cele mai apreciate podgorii din lume și, pe parcursul câtorva articole, vom încerca să facem puțină lumină în lumea complicată a vinurilor de Bordeaux. Prima oprire: Petrus.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Spumantul preferat al Spaniei – vinul cava

Lipsit de strălucirea și recunoașterea mondială de care se bucură șampania, vinul spumant spaniol „cava“ câștigă totuși un public din ce în ce mai numeros. Propune în schimb o calitate asemănătoare și un gust aparte, totul la un preț mult mai accesibil.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Delicatese în cochilie – stridiile

Zeița Afrodita a ieșit din mare pe carapacea unei stridii atunci când l-a născut pe Eros. Casanova mânca cel puțin o duzină la fiecare masă, iar Henric al Angliei se încredea într-atât în proprietățile lor benefice încât a înfulecat singur 400 de bucăți. StyleReport merge dincolo de povești și vă prezintă câteva informații utile despre ce sunt și cum se consumă stridiile.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

(P) Haute cuisine à Bucharest – Comtesse du Barry

Sute de ani de gastronomie franceză de vârf au fost condensați în România sub umbrela unei rețele de magazine gourmet. Cu un aer relaxat, intim și o vagă notă retro, băcăniile Comtesse du Barry argumentează prin exemple frumusețea unei experiențe haute cuisine la aproape 1000 de kilometri de locul unde a luat naștere.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Povestea vinului de Porto

Portugalia este una din regiunile viticole apreciate din Europa încă de pe vremea romanilor, dar vinul de Porto, cel mai cunoscut sortiment portughez, a apărut abia în secolul al XVIII-lea. Reţeta specială a băturii a rezultat dintr-o necesitate, însă gustul dulce al Porto-ului a creat o adevărată cultură în jurul acestui vin.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Casa celor 1000 de vinuri – Enoteca Constantini

Lângă Vatican, în piața Cavour, funcționează una dintre cele mai apreciate enoteci din Roma, dacă nu chiar din întreaga Italie. Lista de vinuri ale Enoteca Constantini numără 4.000 de etichete, de la soiuri tradiționale italiene provenite din Sicilia, Toscana sau Trentino la sticle aduse din Bahamas sau Canada. Și de parcă nu ar fi de ajuns, restaurantul Il Simposio din aceeași incintă se bucură de exact același prestigiu.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Prima ediție a Salonului de Vinuri si Gastronomie s-a deschis la București

Primul salon de vinuri și gastronomie de lux de la București, Le Manoir 2011, s-a deschis în această dimineață la Palatul Cesianu Racoviță din București, cu participarea ambasadorului Franței la București, dl. Henri Paul. Le Manoir aduce la un loc 16 castele faimoase și case producătoare de vinuri și produse gastronomice de lux din Franța, Italia și Spania.

+ Citiți tot articolul Comentați acum