Rezultate pentru "Spania"

Povestea fraților Roca, noua referință mondială a gastronomiei

Conform ierarhiei alcătuite anual de revista britanică Restaurant, cel mai bun restaurant din lume se află în orășelul spaniol Girona, la 100 de km de Barcelona. El Celler de Can Roca este deținut și însuflețit de trei frați – un bucătar, un sommelier și un maestru patiser.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

La Rioja – vin și arhitectură de semnătură

O regiune din Spania e locul de legătură între vinul bun și arhitectura spectacol. După ce a primit creațiile lui Frank Gehry, Santiago Calatrava sau Zaha Hadid, La Rioja s-a transformat într-un adevărat pol al esteticii moderne. Iar povestea spune că totul a plecat de la o singură sticlă de vin.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Conversie urbană: săli de lectură în locul celulelor pentru deținuți

Arhitecţii Ángel Sevillano şi José Tabuyo, de la Exit Architects, au reuşit să transforme fosta închisoare comunitară din Palencia într-un centru cultural modern, printr-un proiect ambiţios sponsorizat de primărie şi Ministerul Dezvoltării din Spania.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

El Palauet – casa departe de casă

Dacă Barcelona este pe lista destinațiilor de anul acesta și căutați o experiență spectaculoasă, boutique-hotelul El Palauet este una dintre cele mai bune alegeri. In loc de zeci de camere de diverse tipuri, hotelul oferă doar șase apartamente și un serviciu de concierge complet, pentru o ședere complet lipsită de griji.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Experiențe personale: cum am fugit de ger pe Costa del Sol

26 de grade Celsius, palmieri, păsări exotice. Stau cu o cană de vin fiert în mână privind ninsoarea de afară și îmi aduc aminte că acum mai puțin de o luna purtam pantaloni de in și sandale. Am avut parte, în plină iarnă, de una dintre cele mai frumoase (și calde) vacanțe de până acum. Costa del Sol.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Aniversarea de 15 ani a muzeului Guggenheim Bilbao

Filiala spaniolă a muzeului de artă contemporană Guggenheim împlinește 15 ani de la inaugurare. Expoziția din Bilbao este una dintre cele mai active din întreaga lume, prezentând opere de artă de avangardă și fiind găzduită de una dintre cele mai spectaculoase clădiri construite în secolul al XX-lea.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Prima universitate specializată pe gastronomie din Spania s-a deschis în Țara Bascilor

La San Sebastian, în Țara Bascilor, s-a deschis prima univeristate spaniolă specializată în gastronomie. Numită Basque Culinary Center (BCC), instituția va avea ca profesori unii dintre cei mai buni bucătari din lume și va fi găzduită într-o clădire futuristă, inspirată de modul în care arata mai multe farfurii suprapuse.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Tratament de vacanță mediteraneean – Reads Mallorca

La 20 de minute de orașul Palma, la poalele munților Tramuntana, se află „insula” de relaxare a lui Vivian Read. Un altfel de hotel de 5 stele cu numai 23 de camere „ferit” de agitația cotidiană. Un peisaj de basm în care oaspeții se pot simți cu adevărat în vacanță.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Museo ABC Madrid – 100 de ani de ilustrație și desen spaniol

Fațada muzeului ABC Madrid, dedicat ilustrației și desenului, pare un mozaic plan, desenat de un grafician modern pe o structură veche care a fost readusă la viață. Găzduit în clădirea unei vechi berării, construită în capitala spaniolă la începutul secolului trecut, Museo ABC conține una dintre cele mai extinse colecții de profil din Europa și impresionează prin designul futurist.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cerul văzut din insulele Canare

Insulele Canare sunt unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru observarea cerului, dovadă că unul dintre cele mai mari observatoare astronomice din lume, Gran Telescopio Canarias, este situat pe un munte din arhipelag. Fotograful Daniel Lopez a fotografiat timp de un an de zile cerul, asa cum este el văzut de la o înălțime de 2000 de metri deasupra Atlanticului. Rezultatul este mai mult decât spectaculos.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

H1898 Barcelona

Situat în centrul Barcelonei, în apropierea zonei La Rambla, Hotel 1898 ocupă clădirea reamenajată a fostei Companii Coloniale Spaniole a Tutunului din Filipine şi îşi ia numele după anul în care Spania şi-a pierdut ultimele două colonii, Cuba şi Insulele Filipine. Cu o moştenire ce îmbină stilul clasic, colonial, şi tradiţia inovatoare a Barcelonei, H1898 este unul dintre cele mai bune puncte de pornire pentru descoperirea capitalei catalane.

+ Citiți tot articolul Comentați acum