Rezultate pentru "sfaturi de stil"

Cum să împachetezi o valiză, sfaturi de la Louis Vuitton

Înainte de îmbrăcăminte sau ceasuri, accesorii sau parfumuri, numele Louis Vuitton a devenit notabil în producția de geamantane și cufere de călătorie. În mod previzibil, nimeni nu poate să ofere sfaturi mai bune despre cum se face bagajul perfect pentru un transport fără cute.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Accesoriul capodoperă: cravata din 11 straturi

Pentru cravatele de cea mai bună calitate, croiul este realizat fără cusături sau tăieturi. Forma cunoscută se obține manual prin plierea unei singure bucăți de material de 7 sau de 11 ori.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: jacheta de piele

Geaca de piele nu mai e de mult un simplu articol vestimentar. După zeci de ani de carieră militară, apariții în filme alături de „băieții răi“ ai Hollywood-ului piesa a devenit un icon al modei. Am pregătit câteva sfaturi: cum se poartă, cum se alege și cum se asortează jacheta?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil – Costumul de iarnă

Pentru situațiile în care costumul este ținuta obligatorie, sezonul rece înseamnă o stofă mai călduroasă și accesorii din lână și cașmir. StyleReport explică caracteristicile costumului de flanel și diferențele dintre formal și informal pe timp de iarnă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ghid de îngrijire a pantofilor bărbătești

“There is nothing more serious than pleasure” spunea Claude Terrail, proprietarul celui mai vechi restaurant din Paris. Plăcerea “consumării” unui produs de lux nu se obține prin simpla gustare sau purtare. În cazul acestor produse manufacturate de persoane remarcabile, cu materiale valoroase, cunoașterea și implicit conștientizarea valorii lor aduce un plus de satisfacție consumatorului. Întreținerea devine astfel nu doar un mod de a prelungi viața unui produs ci și un mod de asumare calităților sale. (text de Mircea Cioponea)

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: Tricoul polo

Designul tricourilor polo nu a apărut peste noapte datorită imaginației unui creator de modă ci din frustrarea sinceră a unui jucător de tenis. Eleganța specifică sportului alb a trecut de mult de tușa terenului și de aceea, sunt necesare câteva sfaturi legate de purtarea tricoului polo pe zgură, iarbă sau…asfalt.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: se mai poartă pălăria?

Se spune că John F. Kennedy ar fi omorât în fașă viitorul modern al pălăriei în momentul în care a refuzat să o poarte la ceremonia de învestire. În același timp, din ce în ce mai multe voci susțin că moda accesoriului masculin nu și-a spus încă ultimul cuvânt. Încercăm să vedem de ce a dispărut pălăria și oferim câteva scurte sfaturi despre cum se poartă…doar în cazul în care moda chiar revine.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Feminitatea dandy – rezumatul săptămânii de modă de la Milano

De la săptămâna modei din Milano imaginea femeii moderne este împinsă către un stil puternic influențat de croitoria bărbătească. În toamna anului 2012 pantalonii cu tur înalt sunt preferați în locul rochiilor, sacourile cu umeri lați primează în fața cămășilor largi, iar seriozitatea înlocuiește aproape complet inocența feminină.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: Modă strat cu strat

Ceea ce experții în modă numesc „stratificare“ sau „layering“ în limba engleză, nu e decât o reacție normală la frig. Temperaturile scăzute se înfruntă prin purtarea mai multor haine, e simplu! Modul în care ele se îmbină poate fi îmbunătățit prin câteva sfaturi de stil.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: paltonul bărbătesc

Paltonul e cea mai prețioasă piesă de îmbrăcăminte pe timp de iarnă și una dintre cele mai costisitoare din dulapul unui bărbat. Oferă protecție împotriva frigului și umezelii fără a sacrifica eleganța. Întrebarea e simplă: Cum se alege un palton potrivit?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: Garderoba funcțională masculină pentru birou

În mod ideal, garderoba se poate extinde la infinit, ținând cont de tendințe și schimbări ale modei, sezon și preferințe. Există însă piese vestimentare care nu părăsesc niciodată categoria clasicelor. Alcătuim o vestimentație minimală bărbătească pentru o zi obișnuită la birou.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Modă de inspirație militară

În mod tradițional, ziua națională se sărbătorește printr-o paradă militară nu doar în România ci în multe alte țări de pe glob. Defilarea soldaților și ofițerilor are însă ceva din aerul paradelor de modă. Mai ales după ce trecem în revistă piesele de îmbrăcăminte inspirate din lumea militară.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Lungul drum al „paisley“ în istoria modei

Apărut în Asia undeva în secolul al treilea, denumit după un oraș scoțian, folosit intens de tapiserii francezi și popularizat de cultura hippie în anii ‘60-‘70, motivul „paisley“ a dus o viață lungă. Introducerea simbolului în moda contemporană îi va asigura longevitatea încă mult timp de acum încolo. Mai ales că poate fi folosit aproape pe orice piesă vestimentară, de la cravate și șaluri la rochii și pantofi de damă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil – trenciul

Bretelele și inelele trădează originea militară a trenciului impermeabil. Defilările armate au fost însă înlocuite de cele de pe podiumurile de modă, iar concluzia e clară: pardesiul a intrat în categoria „evergreen“ a îmbrăcămintei. Și nici nu va ieși prea curând.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: puloverul de cașmir

Cașmirul este o lână foarte fină a caprei cu același nume, crescută în mai multe zone din Asia. Mai detaliat, apar discuții despre puritate, preț și calitate. Ce anume face diferența între calitatea reală a puloverelor de cașmir și capcanele de pe piață, în articolul următor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Întâlnirile StyleReport.ro – Artioli, pantofi pentru cei mai importanți oameni ai lumii

Andrea Artioli reprezintă a treia generație a unei familii de pantofari care a creat, ridicat și condus spre succes o marcă pur italiană, într-un stil pur italian. Chiar și acum, în epoca tehnologizării asidue și a „outsourcing“-ului agresiv, Artioli încă se recomandă prin pantofi realizați complet manual în urma unui șir de 200 de operațiuni diferite. Mai mult decât atât, creațiile lor au ajuns la propriu în picioarele lui Michael Jackson, Michael Jordan, George Bush sau V. Putin.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Tom Ford dă sfaturi despre ce înseamnă să fii un gentleman modern. De ce ar trebui ascultat?

Tom Ford este unul dintre cei mai apreciați oameni de modă americani. Pasiunea sa pentru marile branduri europene l-a ajutat să transforme eșecul de zeci de milioane de euro al mărcii Gucci într-un succes răsunător. Într-un interviu acordat revistei AnOther man în numărul de primăvară-vară, Ford vorbește despre ce înseamnă să te comporți ca un gentleman modern. Fără a spune noutăți, părerea sa merită luată în seamă. În interviul de față, dar și în general.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: tipuri de pantofi formali bărbătești

Deși există nenumărate variații, pantofii se reduc la doar șase tipuri principale. Fiecare dintre ei se poartă în anumite conjuncturi, alături de anumite tipuri de costumații. Alegerea lor corectă poate face diferența dintre un bărbat bine îmbrăcat și o persoană a cărui stil este alcătuit după ureche.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: Jacheta matlasată

Toamna nu este exact cel mai flatant anotimp din punct de vedere vestimentar. Articolele de îmbrăcăminte care țin departe frigul și umezeala sunt adeseori incomode sau, ca în cazul fâșului, greu de încadrat în cadrul unei costumații elegante…

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cinci sfaturi despre stil – Luciano Barbera

„Nu e de ajuns să ai haine frumoase. O grămadă de oameni au haine frumoase. De altfel, mulți au prea multe. Ceea ce este cu adevărat important este ce anume faci cu ele. Vreau să împart cu voi câteva dintre sfaturile pe care le folosesc eu însumi atunci când mă îmbrac și pe care le-am transmis și băieților mei. Desigur, ei nu mă ascultă întotdeauna. Nici tu nu ar trebui să faci asta. Citește, ascultă, învață și ignoră atunci când e cazul“

+ Citiți tot articolul Comentați acum
Page 1 of 212