Rezultate pentru "sculptura"

„Muză“, lucrarea care l-a prezentat pe Brâncuși Americii

Lucrarea „Muză“ de Constantin Brâncuși s-a vândut recent cu 12,4 milioane de dolari la licitația organizată de Casa Christie’s în New York. Statueta din ghips, un portret al baroanei Renee-Irana Franchon, e considerată una dintre operele care l-au popularizat pe sculptorul român în Statele Unite și a stat ferită de ochii publicului mai bine de 25 de ani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Sculpturi cinetice 2.0 – Joshua Kirsch

Arta sculpturilor lui Joshua Kirsch se împarte în mod egal între creator și privitor. Responsabil de creația structurilor, Kirsch pune la dispoziția utilizatorului un loc de joacă în care poate controla după caz lumini futuriste sau sunete, mișcările unui păianjen sau sunete muzicale.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Coșmarurile artistice ale Clarei Morgan

Artista irlandeză Claire Morgan reimaginează tridimensionalitatea într-un domeniu în care a fost dintotdeauna subînțeleasă: sculptura. Cu o obsesie spectaculoasă pentru repetiție, sculptorul își plasează principalii subiecți în mijlocul unor roiuri de insecte, semințe sau fructe creând ansambluri pregătite parcă pentru expoziția unor muzee de știință naturală.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

„Scratching the surface“ – opere de artă pe tencuiala clădirilor dezafectate

Întrebarea dacă grafitti-ul este sau nu o formă de artă nu își va găsi un răspuns concret niciodată. Chiar și așa, o persoană precum portughezul Alexandre Farto, cunoscut și ca Vhils, merită cu prisosință denumirea de „artist“. Convingeți-vă singuri.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Fascinantele sculpturi în hârtie ale lui Calvin Nicholls

Credeam că dincolo de Origami, hârtia a dat tot ce avea mai bun în departamentul sculptură. Calvin Nicholls contrazice preconcepțiile și, cu răbdarea tipică unui artist, modelează lucrări fabuloase.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Artă în containere de tablă – Cal Lane

În lumea țesăturilor de finețe, jocul de forme și contururi, indiferent cât de complicat, nu mai șochează pe nimeni. Când croșeta este înlocuită însă de lampa de sudură, iar firul de metalul solid, lucrurile se schimbă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum