Rezultate pentru "restaurant"

Nor – Cel mai romantic restaurant din București

Așezat la 136 de metri deasupra Bucureștiului, Nor este, în mod sigur, cel mai înalt restaurant din oraș. Doar că, ajuns sus, înălțimea devine doar un pretext.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Turul gastronomic al planetei în 180 de zile

Un magazin online de lux din Marea Britanie a creat un pachet turistic culinar care include toate restaurantele cu 3 stele Michelin din lume. Turul include 12 țări durează 6 luni și presupune opriri în cele mai bune restaurante ale planetei. Iar prețul este pe măsura efortului organizatoric.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Povestea fraților Roca, noua referință mondială a gastronomiei

Conform ierarhiei alcătuite anual de revista britanică Restaurant, cel mai bun restaurant din lume se află în orășelul spaniol Girona, la 100 de km de Barcelona. El Celler de Can Roca este deținut și însuflețit de trei frați – un bucătar, un sommelier și un maestru patiser.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cele mai frumoase locuri în care poți lua masa – igloo Restaurante

Revista de arhitectură igloo a prezentat catalogul „Restaurante“, un volum care prezintă 17 dintre cele mai bine realizate restaurante din România. Albumul prezintă proiecte care au reușit să revitalizeze zone întregi și să devină repere ale peisajului urban, multe dintre ele fiind transformate în adevărate exemple de valorificare a patrimoniului arhitectural. O parte dintre restaurantele selectate sunt amenajate în clădiri cu valoare istorică, restaurate și modernizate într-un mod creativ, în timp ce altele imaginează scenografii de efect în spații moderne. În album se găsesc localuri precum Energiea, Vecchio 1812, Negresco, Phil sau Iconic Food & Wine. Albumul poate fi comandat aici.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Restaurantul din stâncă – Grotta Palazesse

Ca un arhitect priceput, Marea Adriatică s-a ocupat de amenajarea completă a unui restaurant din sudul Italiei. Timp de sute de ani, valurile au săpat în interiorul falezei un spațiu folosit în trecut de nobilii italieni ca belvedere. Acum, Grotta Palazesse e unul dintre cele mai frumoase restaurante din sudul Italiei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Repetiție pentru un revelion de 5 stele

Agitația cinei festive într-un hotel de 5 stele începe cu peste 6 luni înainte de ultima zi a anului și nu se încheie decât atunci când toți clienții sunt mulțumiți. Am fost în bucătăria unuia dintre cele mai prestigioase hoteluri din București pentru a lua pulsul pregătirilor. Gazda noastră – maestrul bucătar Bernd Kirsch.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cina în întuneric complet – restaurantul orb

În gastronomie se pune accent pe mesajul estetic al mâncării, prezentare și aranjamentul ingredientelor. Într-un „restaurant orb“ talentul artistic al bucătarului este inutil. Scufundat într-o beznă completă, aplecat deasupra farfuriei, nimic din efortul de cosmetizare nu mai contează. Aflați din articol ce este un restaurant pe întuneric, senzațiile dinăuntrul său și motivul pentru care l-ați încerca.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Un restaurant scandinav a fost declarat cel mai bun din lume pentru al doilea an consecutiv

Pentru a doua oară, restaurantul Noma din Copenhaga este declarat cel mai bun din lume. Bucătarul șef René Redzepi a câștigat distincția nu prin bucătărie moleculară complicată, nici prin meniuri fusion internaționale, ci dimpotrivă, prin îmbinarea inedită a unor feluri de mâncare specifice peninsulei scandinave, un loc nu foarte ofertant din punctul de vedere al ingredientelor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cel mai vechi restaurant din Franța – La Tour d’Argent

A adus furculița în Franța. A fost reconstruit de șeful bucătăriilor imperiale ale lui Napoleon. A ospătat trei împărați. Este mai vechi decât multe state de pe harta globului. Și folosește un instrument de gătit cel puțin neobișnuit: o presă destinată extragerii esenței de rață. Este vorba despre cel mai vechi restaurant francez, La Tour d’Argent.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

(P) Restaurant Sangria, București – prezentare

Senzația de a te afla într-un loc și de a te simți într-un altul e cel puțin bizară. De așteptat de la un teatru, de remarcat pentru un film văzut la cinematograf, dar cu atât mai surprinzătoare de la un restaurant. Sangria e colțul de relaxare, restaurantul care fură un peisaj idilic din Spania pentru a-l planta fix în centrul Bucureștiului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

(P) La Mandragora – restaurantul cu mătrăgune din București

Capitala duce lipsă de localuri cu poveste, așteaptă încă restaurante cu personalitate, speră la ieșiri din obișnuit. „La Mandragora“ este o astfel de rupere de ritm, un restaurant complet, cu mâncare deosebită, istorie interesantă și un strop de exotism, cât să dea gust.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ghidurile Michelin – cum se acorda “stelele”

Create la începutul secolului trecut de către fondatorul companiei producătoare de pneuri Michelin, ghidurile cu acelaşi nume aveau iniţial un scop mult mai practic decât în prezent, fiind utile într-o lume în care benzinăriile şi atelierele de reparaţii auto erau încă ceva neobişnuit.

+ Citiți tot articolul Comentați acum