Rezultate pentru "pictura"

„Dr. Mengele 2“ adjudecat cu o sumă record la o licitație Sotheby’s

Lucrarea „Dr. Mengele 2“ a pictorului Adrian Ghenie, a fost vândută cu o sumă de patru ori mai mare decât valoarea estimată, ajungând la 140.746 euro. Rezultatul obținut la licitația organizată la Londra confirmă poziția artistului pe lista celor mai căutați 50 de artiști contemporani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Artă vie pe telefonul mobil – ARART

ARART este o aplicație care folosește realitatea augmentată (augmented reality) pentru a pune în mișcare picturi și desene celebre pe ecranul telefonului mobil. Mesajul artistic al operei de artă este reinterpretat, adeseori la sute de ani de la finalizarea tabloului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Tabloul ca un televizor stricat – arta lui Andy Denzler

De la distanță, picturile lui Andy Denzler par a fi imagini care încă își caută claritatea pe ecranul unui computer sau al unui televizor. De fapt, ele vorbesc despre modul în care artele au ajuns să interacționeze.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cele mai scumpe zece tablouri din istorie

Faimoasa capodoperă a lui Edvard Munch, „Ţipătul”, a fost vândută săptămâna tecută la casa de licitaţii Sotheby’s din New York cu 119,9 millioane de dolari, un record absolut pentru o licitaţie de artă. Cu toate acestea, pictura norvegianului ocupă doar al cincelea loc în topul celor mai bine vândute tablouri.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

O pictură atribuită lui Vincent van Gogh a fost certificată după 40 de ani de cercetări

O nouă pictură a fost adăugată portofoliului marelui maestru post-impresionist Vincent van Gogh, după o dezbatere de aproape 40 de ani pe tema autenticității sale. Pictura, intitulată “Natură moartă cu flori de câmp și trandafiri”, a apărut prima dată la o licitație în anul 1920, dar originea sa a fost disputată din cauza caracteristicilor atipice, comparativ cu restul operelor semnate de pictor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Un tablou al lui Nicolae Tonitza a fost vândut pentru suma record de 290.000 de euro

Tabloul “În iatac”, de Nicolae Tonitza, a devenit miercuri seară, la Licitaţia de Iarnă a casei Artmark, cea mai scumpă lucrare vândută până acum pe piaţa de artă din România, după ce a atras un preț de aproape 300.000 de euro.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cromoterapie fără pensulă – Amy Shackleton

La doar 25 de ani, Amy Shackleton este unul dintre cei mai promițători artiști canadieni. Până acum tânăra și-a expus picturile în galerii din Toronto, Montreal, Calgary, New York, Londra, Veneția, Maroc și Croația. Viziunea sa artistică implică amestecuri între realism și reverie, artificial și natură, dar poate mai interesant de atât este procedeul prin care ilustrează. Artista nu folosește pensula aproape deloc, iar visul ei este să elimine complet instrumentul din tablourile sale.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cât de scumpă este dragostea lui Picasso?

Iubitorii de artă foarte bogați se pregătesc să cheltuie cel puțin 10 milioane de lire sterline. Un portret al amantei sale, Marie-Therese Walter, “Jeune fille endormie” (1935), ce nu a mai fost expus public de 60 de ani, va fi licitat de casa Christies în luna iunie la Londra. Tabloul a fost donat de un colecționar ce își păstrează anonimatul cu condiția ca suma obținută să fie folosită de Universitatea din Sydney pentru cercetări științifice și medicale. Prețul estimat este de 10 milioane de lire sterline.

+ Citiți tot articolul Comentați acum