Rezultate pentru "pantofi"

Rezistență proverbială – Crockett & Jones

O industrie înfloritoare cu doar câteva zeci de ani în urmă, manufactura britanică de pantofi aproape că s-a ofilit sub concurența acerbă venită din Italia și Franța. La 134 de ani de la fondare, brandul Crockett & Jones continuă să reziste sub pavilion britanic. Iar cu puțin ajutor din partea lui James Bond are toate șansele să o facă și în continuare.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ghid de îngrijire a pantofilor bărbătești

“There is nothing more serious than pleasure” spunea Claude Terrail, proprietarul celui mai vechi restaurant din Paris. Plăcerea “consumării” unui produs de lux nu se obține prin simpla gustare sau purtare. În cazul acestor produse manufacturate de persoane remarcabile, cu materiale valoroase, cunoașterea și implicit conștientizarea valorii lor aduce un plus de satisfacție consumatorului. Întreținerea devine astfel nu doar un mod de a prelungi viața unui produs ci și un mod de asumare calităților sale. (text de Mircea Cioponea)

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Maftei – povestea pantofilor pe comandă Made in Romania

Un pantofar român a reușit să devină unul dintre cei mai bine cotați meșteșugari din Viena. Numele lui Alexandru Maftei apare în enciclopedia artizanilor europeni, pe același nivel cu firme mai vechi de 100 de ani. Cum se face un pantof pe comandă de lux la Piatra Neamț.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Încălțămintea Cataluniei

Espadrila. În afară de o vagă rezonanță a numelui, nu există nici un alt indiciu care să localizeze Spania ca loc de naștere al pantofilor ușor de încălțat și purtat. Inițial, erau purtați exclusiv de țăranii catalani. Acum, o marcă precum Castañer le ridică la rangul de modă high-class.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: tipuri de pantofi formali bărbătești

Deși există nenumărate variații, pantofii se reduc la doar șase tipuri principale. Fiecare dintre ei se poartă în anumite conjuncturi, alături de anumite tipuri de costumații. Alegerea lor corectă poate face diferența dintre un bărbat bine îmbrăcat și o persoană a cărui stil este alcătuit după ureche.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Biblioteca de pantofi – Harrys of London

După 10 ani de existență Harrys of London a reușit să-și contureze un loc clar în lista mărcilor premium britanice. Soluția a fost una pe cât de simplă, pe atât de eficientă – îmbinarea tehnicilor tradiționale de producție cu materiale și designuri moderne.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Catalog Christian Louboutin inspirat din opera marilor pictori

Christian Louboutin este creatorul unora dintre cei mai scumpi pantofi de damă din lume. Designerul își prezintă colecția toamnă-iarnă 2011 într-un catalog care evocă o parte din marile capodopere ale picturii mondiale.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Culoarea individualismului

Marca T&F Slack Showmakers este o gură de aer proaspăt într-o mare de negru și maro. Dimensiunea lui „proaspăt“ e dată de cât de permisive sunt gusturile noastre atunci când vine vorba de pantofi albaștri cu talpă galbenă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Pantofii de 1000 de mile – Wolverine

Așa cum mașinile vin cu garanții exprimate în kilometri, o companie americană fabrică încălțăminte sub promisiunea rezistenței după milioane de pași. Wolverine a pornit ca un brand al oamenilor simpli. A ajuns o referință.

+ Citiți tot articolul Comentați acum