Rezultate pentru "Omega"

Omega Seamaster Bullhead – O poveste de design din 1969

Cronograful „Bullhead”, o invenție din 1969, a rămas în istorie prin designul atipic și este astăzi una dintre cele mai râvnite „piese” printre colecționari. În 2013, Omega prezintă reeditarea modelului într-o formă aproape identică cu originalul.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Noul ceas Omega pentru fanii James Bond

Omega a lansat o nouă variantă a modelului Seamaster Planet Ocean pentru a marca noul episod din viața agentului James Bond. Ceasul, ce urmează a fi produs într-o serie limitată de 5007 piese, este animat de noul mecanism automatic Omega co-axial. Capacul carcasei transparent lasă să se vadă rotorul personalizat cu numele noului film „Skyfall 007”. Pe cadran s-au păstrat simbolurile specifice modelelor James Bond. Ceasul indică ora, minutele și data.  

+ Citiți tot articolul Comentați acum

„Ar fi ultimul lucru pe care l-aș vinde înaintea inimii“ – interviu cu un colecționar de ceasuri

Pentru fiecare colecționar, pasiunea cu care își îmbogățește seria este o adevărată boală. Cu interes pentru numismatică, documente vechi și filatelie, Romulus Lupașcu nu a fost deloc cruțat de „virus“, ba chiar a căutat singur câteva „afecțiuni“ noi. Dintre toate, colecția de ceasuri e cea mai importantă. A adunat peste 300 de modele, iar marca Omega este numele care îi face inima să ticăie.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Legenda de la mâna legendei – ceasul lui Elvis Presley

Până nu de mult Hamilton Ventura a fost singurul ceas recunoscut pentru asocierea cu Elvis Presley. O licitație ținută recent de către casa Antiquorum arată însă că dragostea „regelui rock’n’roll“ pentru ceasuri nu se oprea doar la ticăitoare americane. Un model Omega Constellation care a aparținut vedetei a fost licitat pentru 52.000 de dolari.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Odiseea spațială a primului ceas ajuns pe Lună – Omega Speedmaster

Pornit ca unul dintre multele modele sportive ale Omega, Speedmaster a ajuns acolo unde nici un ceas n-a mai fost vreodată. Același ceas a participat la evitarea dezastrului Apollo 13, întâlnirea istorică Apollo-Soyuz, dar cu toate astea, în memoria tuturor rămâne „The Moonwatch“, primul ceas purtat pe Lună.

+ Citiți tot articolul Comentați acum