Rezultate pentru "obiect"

Jura Impressa Z9 Touch: cafea Swiss Made

Majoritatea espressoarelor automate permit prepararea multor specialități din cafea, dar modul lor de operare nu este întotdeauna cel mai simplu. Jura Impressa Z9 Touch include un ecran tactil și mai multe rețete presetate și poate prepara aproape orice băutură printr-o simplă atingere.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Design iconic: Muji – de la CD la MP3

CD-playerul de perete produs de studioul de design japonez Muji își are locul în galeriile MoMA din New York, dar și-l pierde în casele oamenilor. Soluția? Transformarea sa într-un difuzor Bluetooth.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

A million times – timpul, afișat cu 600 de indicatoare

Un ceas nu are nevoie decât de două indicatoare pentru a arăta ora. Un studio danez de design propune o alternativă care duce “necesarul” la extrem: cu 600 de indicatoare, ceasul “A million times” afișează ora prin recompunerea formelor într-un afișaj digital.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Concept: Piamo, espressorul pentru microunde

Principiul de funcționare al unui espressor este destul de simplu: apa și aburul sub presiune trec printr-o capsulă de cafea, iar rezultatul este o băutură aromată. O echipă germană încearcă acum să facă acest mecansim simplu să funcționeze folosind un cuptor cu microunde, pentru momentele când un espressor clasic nu este disponibil.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

The Present – un ceas pentru toate anotimpurile, literalmente

Majoritatea companiilor de orologerie se mândresc cu precizia și complexitatea mecanismelor pe care le folosesc pentru a măsura timpul. The Present, un proiect finanțat de utilizatori, are o abordare opusă: în loc să măsoare secunde, măsoare zile și luni.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

RIMA – un nou sistem de control al luminii

Premiată cu un Red Dot Award, unul dintre celem mai prestigioase premii pentru design funcțional, lampa RIMA este inspirată de modul în care o draperie influențează cantitatea de lumină care intră într-o încăpere.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Stiff: Ceci n’est pas une pipe classique

Pipa, ca forma si materiale folosite, nu s-a schimbat foarte mult în ultimele secole. Același design, aproape neschimbat, potrivit în egală măsură unui bunic bonom sau unui căpitan de velier. O companie suedeză demonstrează că, totuși, lucrurile nu stau pe loc.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Forma perfectă a paharului de vin – Zalto

La modul ideal, fiecare sticlă de vin ar trebui degustată cu un pahar special creat pentru ea. În realitate, câteva modele standard acoperă cea mai mare parte dintre sortimente. Sticlăria Zalto se află într-o călătorie de sute de ani pentru găsirea formei perfecte. Cât de mult influențează paharul aroma vinului pe care îl gustăm?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cum ia naștere un fotoliu Eames

Din expozițiile Muzeului de artă modernă din New York în milioane de birouri din întreaga lume, fotoliul Eames este o odă adusă designului ergonomic și funcțional. Dincolo de calitățile estetice și practice, un fotoliu produs de Herman Miller înseamnă și un proces de manufactură laborios.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cea mai frumoasă mașină de spălat – Bauknecht Sphere

De obicei, nu considerăm mașinile de spălat drept un obiect foarte interesant. Forma reflectă funcția, iar designul nu se reflectă în general decât prin materialele folosite în construcție. Nu așa stau lucrurile și cu noul prototip Bauknecht Sphere.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Otto Espresso – epoca atomica, reinterpretată

În 1946, designerul italian Giordano Robbiati din Milano breveta unul dintre cele mai frumoase espressoare. Timp de câteva decenii, modelul Atomic a reprezentat o referință de design, dar a pierdut teren în fața aparatelor din ce în ce mai complicate. Prin Otto, o companie australiană speră să reînvie mitul Atomic.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Jubileul reginei Elisabeta, sărbătorit de Pantone printr-un ghid de culoare special

Pantone și agenția de publicitate Leo Burnett Londra au creat cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a un ghid de culoare care descrie și explică evoluția culorilor din ținuta monarhului din ultimii 60 de ani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Întâlnirile StyleReport.ro: Mario Cioni, maestrul cristalului italian

“Pentru un simplu pahar e nevoie de șase oameni care să sufle și încă șase care să decupeze cristalul și să-l șlefuiască. Fiecare dintre ei este pregătit pentru un pas al producției astfel încât obiectul în sine trece de la unul la altul până este gata.”, spune Alessandro Bruchi, director general Mario Cioni, într-un interviu despre importanța tradiției și dragostea față de artizanat în sticlăria italiană.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Paharul de vin, reinventat – rEvolution de Martin Jakobsen

Reinventarea paharelor pentru vin poate fi o idee bună sau erezie curată, în funcție de perspectiva persoanei întrebate. Designerul Martin Jakobsen face în mod clar parte din prima tabără, iar paharul rEvolution este, din punctul său de vedere, evoluția firească a unuia dintre cele mai vechi recipiente folosite de omenire.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Designul va salva lumea – nouă idei de la Art. Lebedev

Studioul moscovit de design Art. Lebedev este cunoscut mai ales pentru un model de tastatură care folosește un mic ecran OLED pentru fiecare tastă, Optimus Maximus. Dincolo de celebritatea oferită de acest produs extravagant, comunitatea de designeri ruși oferă soluții simple și frumoase, plecate de la o premisă radicală: designul va salva lumea.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Editează-ți mâncarea! – iPlate

Cu puțin umor, un artist francez reface interfața unui program de manipulare foto pe suprafața unui set de farfurii. „Cut“ (a tăia) s-a aflat în bucătărie dintotdeauna, iar gândul că „undo“ (anulare), „copy – paste“ (copiere și lipire), și „clone“(clonare) ar putea fi reale ne face să visăm la extinderea „invenției“ dincolo de mâncare.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

De câți designeri e nevoie ca să schimbe un bec ? – Samuel Wilkinson și Plumen 001

Becurile ecologice CFL sunt o inovație excelentă din punctul de vedere al consumului electric, dar un pas în spate ca design. Samuel Wilkinson și-a propus să schimbe acest lucru modelând Plumen 001, primul bec ecologic cu adevărat interesant.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

3 narghilele cu pasiune pentru design: Porsche Design, Airdiem, Medusa

Cu toate că are o istorie de sute de ani, narghileaua refuză să cedeze în fața trabucurilor sau țigărilor. Dincolo de opțiunile tradiționale oarecum cunoscute, provenite din Turcia sau Egipt, vă prezentăm trei producători de narghilele care nu doar că abandonează tiparul clasic, dar construiesc un altul nou.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Inspirație auto pentru un aparat de bărbierit – Bolin Webb

Cu toate că nu există nici o legătură directă între accesoriile de ras și bolizii auto, Bolin Webb se afirmă prin îmbinarea celor două domenii. Nici un bărbat nu-și va rade barba cu 200km/h, fie el pasionat de mașini sau nu, dar e plăcut să pretinzi că o faci.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Bicicleta de antrenament pentru Tour de France

De mai bine de un secol, Tour de France este evenimentul de referință din calendarul ciclist anual. Pro-Form Tour de France promite să simuleze întregul traseu de 3600 de kilometri printr-o bicicletă de cameră inteligentă, care include toate datele despre efortul pe care îl presupune fiecare porțiune de drum.

+ Citiți tot articolul Comentați acum
Page 1 of 212