Rezultate pentru "muzeu"

Designerul haute couture de care nu-și amintește nimeni

La apogeul carierei sale, Madame Grès a fost considerată unul dintre geniile haute couture-ului francez. A îmbrăcat vedete ca Marlene Dietrich, Greta Garbo și Grace Kelly, petrecând sute de ore pentru manufacturarea fiecărei rochii. Madame Grès este geniul uitat al modei franceze. Amintirea ei este acum subiectul unei expoziții pentru Muzeul Modei din Antwerp.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Aniversarea de 15 ani a muzeului Guggenheim Bilbao

Filiala spaniolă a muzeului de artă contemporană Guggenheim împlinește 15 ani de la inaugurare. Expoziția din Bilbao este una dintre cele mai active din întreaga lume, prezentând opere de artă de avangardă și fiind găzduită de una dintre cele mai spectaculoase clădiri construite în secolul al XX-lea.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Museo ABC Madrid – 100 de ani de ilustrație și desen spaniol

Fațada muzeului ABC Madrid, dedicat ilustrației și desenului, pare un mozaic plan, desenat de un grafician modern pe o structură veche care a fost readusă la viață. Găzduit în clădirea unei vechi berării, construită în capitala spaniolă la începutul secolului trecut, Museo ABC conține una dintre cele mai extinse colecții de profil din Europa și impresionează prin designul futurist.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Stație de procesare a cărbunelui, convertită în muzeu

În una dintre primele regiuni industrializate din istoria Europei, zona Ruhr din Germania, o veche stație de spălare a cărbunelui a fost converită într-un muzeu dedicat istoriei zonei. Noul edificiu nu este concentrat exclusiv pe moștenirea industrială a zonei, ci pe întreaga poveste a regiunii, de la formarea substratului geologic, în urmă cu milioane de ani, și până în prezent.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Inspiration Dior: Haute couture la Muzeul Pușkin din Moscova

Pe fundalul operelor de artă impresioniste de la Muzeul Pușkin din Moscova, casa de modă Dior prezintă o expoziție care trece prin cele mai importante momente din istoria mărcii. Ansamblul prezentat include piese clasice ale colecțiilor Dior, dar și instalații multimedia avangardiste, cum ar fi o orgă a aromelor și o alegorie egipteană bazată pe parfumul J’Adore.

+ Citiți tot articolul Comentați acum