Rezultate pentru "Montblanc"

Alegerea redactorului: ceasurile deosebite ale SIHH 2013 (partea I)

SIHH 2013 înseamnă a 23-a ediție a târgului elitist al orologeriei elvețiene. Metodic, în ordine alfabetică, am ales modelele notabile ale fiecărui producător, oscilând între Grand Complication al Lange & Soehne și Gyrotourbillon-ul Jaeger-LeCoultre ca cele mai spectaculoase modele ale salonului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Johannes Brahms omagiat de Montblanc

Montblanc lansează luna aceasta o ediţie specială de stilouri în onoarea marelui compozitor romantic Johannes Brahms. Cu o siluetă tradiţională, instrumentul de scris este făcut manual din răşini preţioase de culoare neagră. El este ornat cu decoraţiuni placate cu platină care imită elemente specifice muzicii ca diapazonul sau liniile unui portativ.  Pentru a duce mai departe tradiţia lui Brahms, care de-a lungul vieţii sale a ajutat numeroşi tineri muzicieni, Montblanc donează câte 20 de euro la fiecare stilou cumpărat pentru proiecte de muzică clasică. Producătorul german continuă astfel  seria dedicată muzicienilor de renume ca Johann Sebastian Bach, Yehudi Menuhin sau John Lennon.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Montblanc lansează o ediție de instrumente de scris inspirate din filmele de groază ale lui A. Hitchcock

Urmând tradiția stilourilor dedicate personalităților din artă, Montblanc a lansat două ediții limitate create după filmele de groază regizate de Alfred Hitchcock. Fiecare detaliu de fabricație, material și culoare au fost alese special pentru a face legătura dintre posesor și inventatorul genului „thriller psihologic”.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Montblanc lansează o competiție pentru filme de o secundă

În urmă cu 190 de ani, francezul Nicolas Rieussec inventa unul dintre cele mai importante mecanisme din istoria orologeriei: cronograful. La aniversarea acestui eveniment, Montblanc lansează o competiție care provoacă oameni din toată lumea să arate cât de frumoasă poate fi o singură secundă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum