Rezultate pentru "mirrorless"

Panasonic G6: WiFi, NFC și funcții video avansate

Panasonic a anunțat miercuri camera foto Lumix G6, orientată către producția video. Noul aparat va folosi un senzor de 16 megapixeli și va putea capta imagini și clipuri video la o sensibilitate de până la ISO25600.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Nikon lansează primul compact cu senzor APS-C

Nikon a lansat primul aparat de fotografiat compact din portofoliu care folosește un senzor de dimensiuni APS-C. Modelul Coolpix A folosește un obiectiv cu distanța focală de 18.5 mm și o apertură maximă de f2.8 și va fi disponibil începând cu această lună.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Nikon lansează J3, cel mai mic aparat foto mirrorless din lume

Nikon a anunțat la CES 2013 cel mai nou membru al familiei Nikon 1, modelul J3, care este în acest moment cel mai mic aparat foto cu obiective interschimbabile din lume.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Sony RX1: cel mai mic aparat foto full-frame

Sony RX1 nu este primul aparat foto compact care folosește un senzor full-frame, cu o suprafață egală cu cea a unui clișeu standard de film, dar este primul care are un preț sub 8000 de euro.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

EOS M: cum să micșorezi un dSLR, a la Canon

Canon este ultimul dintre marii producători de aparate foto care a intrat pe piața camerelor miniaturale cu senzor de dimensiuni mari. Modelul M vine cu o montură nouă pentru obiective, dar cu același tip de senzor ca și modelele clasice din gama EOS.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Samsung lansează noi camere foto mirrorless cu conectivitate WiFi

Samsung a lansat noile camere foto NX 1000, NX 210 și NX 20 bazate pe un senzor de 20 de megapixeli și WiFi integrat, care poate fi folosit pentru conectarea la un smartphone sau la un televizor inteligent.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

GF5 – un nou compact avansat de la Panasonic

Panasonic GF5 este, din punct de vedere estetic, foarte similar cu modelul GF3, lansat anul trecut. Noul aparat păstrează montura m4/3 pentru obiective și forma simplificată a predecesorului său, dar aduce în plus un nou senzor de 12MP, adaptat la fotografierea în lumină puțină și o interfață optimizată pentru o ergonomie mai bună. Dincolo de cadre statice, noul aparat poate filma și clipuri video FullHD, cu focalizare pe toată durata înregistrării. Camera va fi disponibilă la un preț de aproximativ 600 de euro împreună cu un obiectiv 14-42mm.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Olympus OM-D: rapid, rezistent, retro

Într-o perioadă extrem de aglomerată pentru industria foto, Olympus a lansat un nou aparat de fotografiat care face parte din curentul de design retro. Cu un aspect ce amintește de aparatele foto SLR din anii ’60, modelul OM-D pare să fie primul pas către eliminarea dSLR-urilor din oferta Olympus.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Pentax K-01 – obiective interschimbabile, senzor mare, design semnat Marc Newson

Pentax a anunțat lansarea celei de-a doua serii de aparate de fotografiat compacte cu obiective interschimbabile și, de această dată, cu senzor mare. Primul aparat din noua colecție se numește K-01 și are un design retro semnat de celebrul designer Marc Newson.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Fujifim X-Pro1 – un nou sistem de aparate foto compacte profesionale pe modelul camerelor clasice

Fujifilm a lansat luni un nou sistem de aparate de fotografiat compacte cu performanțe ultra-ridicate prin noul model X-Pro1. Construit integral din metal, pe modelul aparatelor de fotografiat clasice, noul sistem folosește un tip de senzor radical diferit de cei de pe piață, care promite o calitate a imaginii la fel de bună ca vârfurile de gamă ale liderilor pieței foto, Canon și Nikon.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

GX1 – noul vârf de gamă Micro Four Thirds de la Panasonic

După anunțarea modelului GF3, Panasonic părea să se retragă din spațiul aparatelor de top în format Micro4/3. Cu funcții ceva mai simple și o operare extrem de simplificată, GF3 nu s-a ridicat la standardele predecesorului său pentru fotografii experimentați. Noul GX1 vine să remedieze acest gol în gama producătorului japonez cu o serie lungă de funcții avansate și o construcție impecabilă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Nikon V1 – un compact cu aspirații înalte

În urmă cu o săptămână, Nikon își anunța mult așteptata intrare pe piața aparatelor de fografiat compacte cu obiective interschimbabile, într-o nișă deja foarte aglomerată. Destinat utilizatorilor avansați, modelul V1 promite foarte multe, dar nu reușește să se țină de toate promisiunile.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Nikon lansează prima sa gamă de compacte cu obiective interschimbabile

Nikon și-a anunțat în această dimineață intrarea pe piața aparatelor de fotografiat compacte cu obiectiv interschimbabil prin noua serie 1. Spre deosebire de majoritatea competitorilor, producătorul japonez nu va integra un senzor de dimensiuni mari în noile aparate de fotografiat, ci va opta pentru un captator cu dimensiuni intermediare.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Gama de aparate foto Sony pentru utilizatori avansați, disponibilă în România

Sony își conturează oferta de aparate foto în jurul unor recorduri pe piața de profil: NEX-5N oferă cea mai rapidă fotografiere, NEX 7, senzorul cu cea mai mare rezoluție, iar camerele foto α 65 și 77 cel mai rapid mod de fotografiere în rafală din lume. De la sfârșitul lunii septembrie produsele vor fi disponibile, pe rând și pe piața din România.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Sony NEX-7: 24 de megapixeli, 10 cadre pe secundă, 350 de grame

Dacă până recent o rezoluție de ordinul zecilor de megapixeli era rezervată camerelor profesionale de la marii producători, Sony a reușit să creeze primul aparat compact cu obiective interschimbabile cu o rezoluție de peste 20 de megapixeli. Dincolo de rezoluție, noul aparat poate capta zece cadre pe secundă și poate înregistra clipuri video FullHD.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Q: noul sistem compact Pentax cu obiective interschimbabile

Pentax a anunțat joi lansarea unei noi serii de aparate foto compacte cu obiective interschimbabile, numit Q. Acesta este al patrulea sistem de acest tip, după Sony NEX, MicroFourThirds și Samsung NX.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Panasonic GF3 – funcții avansate pentru începători

Panasonic a lansat luni un nou aparat cu obiective interschimbabile și funcții avansate bazat pe standardul Micro FourThirds (MFT), modelul GF3. Noua cameră foto renunță la o serie de funcții avansate prezente pe modelul precedent, GF2, în favoarea unei forme și a unei interfețe simplificate, adaptată operarii de către fotografi începători.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cel mai mic aparat foto cu obiective interschimbabile – Sony NEX-C3

Sony a anunțat astăzi cel mai ușor aparat de fotografiat din lume care suportă obiective interschimbabile, cu o greutate de doar 225 de grame. Parte a seriei NEX, modelul C3 folosește un senzor de dimensiuni mari, cu o rezoluție de 16,2 megapixeli și poate folosi orice obiectiv cu montura Sony E sau Sony Alpha, prin intermediul unui adaptor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Panasonic Lumix G3

Panasonic a lansat joi noua cameră foto Lumix G3, cel mai mic şi mai uşor model cu obiectiv interschimbabil şi vizor electronic de pe piață. Camera foto este echipată cu un senzor de 16 megapixeli de dimensiuni mari, ce permite fotografierea în condiții de iluminare slabă cu un zgomot de imagine foarte redus.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Fujifilm Finepix X100

Fujifilm X100 vine cu o idee care aproape că a dispărut din lumea fotografiei după apariţia camerelor digitale: un aparat robust, ergonomic, controlabil manual în cele mai mici detalii, cu o dimensiune mică şi o calitate excelentă a imaginii.

+ Citiți tot articolul Comentați acum