Rezultate pentru "Made in Italy"

Alfa Romeo Giulietta Sprint – O gură de aer italian

Despre automobilele italiene se pot face multe critici dar niciodată nu va fi un reproș lipsa de personalitate. Alfa Romeo se poate lăuda, încă, cu un temperament care te duce cu gândul acolo sus, acolo unde “niște mașini roșii” bântuie vise și transformă bărbații în copii.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Piaggio nu înseamnă doar scutere – avionul P180 Avanti II

Unul dintre primii producători de motoare și componente aeronautice din istorie, Piaggio a devenit cunoscut mai ales pentru motocicletele pe care le produce. Piaggio Aero Industries își propune să completeze imaginea scuterelor Vespa cu unul dintre cele mai performante avioane private produse vreodată. Faceți cunoștință cu avionul privat P180 Avanti II.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Design și ecologie – Mazzali

Mazzali a pornit, la fel ca multe alte companii locale, la începutul anilor ’60 într-un oraș din nordul Italiei. Jumătate de secol mai târziu, firma încă explică despre cum se îmbină mobilierul de calitate, un design impresionant și atenția pentru mediu în industria italiană de design.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Complexitatea ireductibilă a designului – Saba

Formele simple combinate în stiluri cât mai diverse sunt punctul forte al producătorului italian de mobilă Saba. Totuși, în aparenta simplitate, echipa condusă de Enzo Berti integrează detalii subtile care duc la o descoperire continuă a mobilierului „Made in Italy“.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Aliante, biblioteca înaripată

Concepută de designerul Davide Anzalone, biblioteca Aliante este construită în întregime din fibră de carbon. Designul este clar inspirat din aeronautică și, de altfel, numele piesei de mobilier se traduce din italiană prin „planor“. Foarte uşoară şi subţire datorită materialului, Aliante măsoară 2,2m înălțime, în timp ce „anvergura“ rafturilor de forma unor aripi ajunge la 3m. Cele două laturi centrale dispuse vertical dau rezistenţă construcţiei, în timp ce aripile mai groase şi mai adânci către centru permit plasarea unor obiecte mai grele spre locul în care structura este mai puternică. Biblioteca a primit premiul I la concursul Carbon Fiber Design 2012.

+ Citiți tot articolul Comentați acum