Rezultate pentru "licitatie"

„Dr. Mengele 2“ adjudecat cu o sumă record la o licitație Sotheby’s

Lucrarea „Dr. Mengele 2“ a pictorului Adrian Ghenie, a fost vândută cu o sumă de patru ori mai mare decât valoarea estimată, ajungând la 140.746 euro. Rezultatul obținut la licitația organizată la Londra confirmă poziția artistului pe lista celor mai căutați 50 de artiști contemporani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

„Muză“, lucrarea care l-a prezentat pe Brâncuși Americii

Lucrarea „Muză“ de Constantin Brâncuși s-a vândut recent cu 12,4 milioane de dolari la licitația organizată de Casa Christie’s în New York. Statueta din ghips, un portret al baroanei Renee-Irana Franchon, e considerată una dintre operele care l-au popularizat pe sculptorul român în Statele Unite și a stat ferită de ochii publicului mai bine de 25 de ani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

„Structură internă impecabilă“

Provenit din India, deținut de Arhiducele Joseph al Austriei, diamantul care a fost botezat cu numele său este una dintre cele mai valoroase pietre prețioase de pe planetă pentru structura sa internă perfectă. La licitația din luna noiembrie, experții spun că se va vinde cu o sumă între 15 și 20 de milioane de dolari.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Vioara Stradivarius Lady Blunt, scoasă la licitație pentru mai mult de 10 milioane de dolari

Vioara Stradivarius Lady Blunt, numită după cea mai celebră posesoare de până acum, una dintre nepoatele Lordului Byron, va fi scoasă la licitație pe 20 iunie de către Fundația Muzicală Niponă, iar toți banii obținuți vor fi donați eforturilor de reconstrucție după cutremurul din luna martie. Vioara a fost scoasă la licitație ultima dată în anul 2008, când s-a vândut pentru 10 milioane de dolari.

+ Citiți tot articolul Comentați acum