Rezultate pentru "Japonia"

Wasabi – condimentul împăraţilor niponi

Considerat în vremea shogunilor un aliment mistic care ferea conducătorii de otrăvuri, wasabi este un condiment japonez despre care se spune că are valenţe medicale deosebite. Misionarii portughezi din secolul 16 îl catalogau drept o erezie păgână, însă după ce a pătruns în cultura universală, a ajuns să fie unul dintre cele mai apreciate condimente.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Un altfel de festival al licuricilor – Tokyo Hotaru

În fiecare an, la începutul verii, Japonia sărbătorește una dintre cele mai interesante creaturi ale naturii: licuricii. Micile creaturi bioluminescente au reprezentat dintotdeauna o fascinație aparte, iar spiritul sărbătorii s-a întors anul acesta la Tokyo într-un mod spectaculos.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Casa de ceai Tsuen – cea mai veche ceainărie din lume

Magazinul de ceai Tsuen din Uji se află în același loc încă din 1160. În cele opt secole de existență, familia Tsuen a pregătit ceaiul pentru milioane de călători, samurai nobili și shoguni. Generațiile cu numărul 23 și 24 îi asigură continuitatea în epoca Internetului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cum ia naștere o katana japoneză

Korehira Watanabe este unul din doar 30 de maeștri fierari capabili să creeze o katana, sau sabie japoneză, după metodele tradiționale. Specializat pe un anumit tip de sabie din perioada Koto (900-1596), Watanabe spune că i-a luat mai bine de 35 de ani pentru a reproduce tehnicile vechilor artizani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Karakuri – roboții dinastiei Edo

Atunci când ne gândim la roboți, ne vin în minte mai ales construcțiile metalice din filmele science-fiction, nu la automatoni din lemn de balsa puși în mișcare de mecanisme derivate din orologerie. Totuși, în Japonia, arta roboților mecanici datează de aproape o mie de ani și poartă numele de Karakuri.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Brad Kremer: Japonia în 10000 de fotografii

În limba japoneză, Hayaku înseamnă “în grabă”. Brad Kremer, a ales acest cuvânt pentru a ilustra oda sa fotografică închinată Țării Soarelui Răsare: un clip video compus din mai bine de 10000 de cadre individuale, care parcurge cele mai frumoase locuri din întreaga Japonie.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Frumusețea între Apus și Țara Soarelui Răsare

Idealul japonez de frumuseţe este o îmbinare armonioasă între spirit şi formă. Altfel spus, o reflectare exterioară a interiorului. Fondată în 1872 de un fost farmacist al Marinei Imperiale japoneze, Yushin Fukuhara, compania Shiseido şi-a deschis porţile ca prima farmacie de tip occidental din Japonia, dar a devenit în timp principalul producător japonez de produce cosmetice.

+ Citiți tot articolul Comentați acum