Rezultate pentru "Italia"

Bentley Continental GT – O vară perfectă

Există ceva magic legat de vară pentru că este, aproape fără excepție, anotimpul vieții perfecte.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Forte Arena – Magie sub cerul liber

În cea mai frumoasă destinație de vacanță din Sardinia, povestea continuă cu lansarea unui teatru de vară unic în lume. Arhitectura aparte, sonorizarea naturală și peisajul exotic transformă spectacolele în emoții și emoțiile în amintiri pentru toată viața.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Alfa Romeo Giulietta Sprint – O gură de aer italian

Despre automobilele italiene se pot face multe critici dar niciodată nu va fi un reproș lipsa de personalitate. Alfa Romeo se poate lăuda, încă, cu un temperament care te duce cu gândul acolo sus, acolo unde “niște mașini roșii” bântuie vise și transformă bărbații în copii.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Castel Monastero – Basmul „all inclusive” din mijlocul Toscanei

Castel Monastero îmbină experiența unui castel construit acum 1000 de ani cu standardele unui resort de 5 stele pe care în mod normal îl găsești în marile orașe. În peisajul pitoresc al Toscanei, experimentul dezvoltat în locul unei foste mănăstiri oferă servicii SPA impresionante alături de singurul restaurant din Italia care poartă semnătura faimosului chef Gordon Ramsay!

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Grand Hotel Sitea – spirit tradițional torinez

Povestea orașului Torino este pentru cei mai mulți oameni din afara Italiei una industrială. Dincolo însă de a găzdui sediul central Fiat, capitala regiunii Piemonte are toate „ingredientele” necesare unui city-break reușit.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

1000 de km de emoție cu Abarth 500C

Un drum de 1000 km prin Italia, Elveția și Franța, la volanul unui Abarth 500 Cabrio, îți oferă un sentiment de vacanță dar și toate motivele de care ai nevoie pentru a lua în serios ideea unui supercar de 3,5 m lungime.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

La poalele vulcanului, deasupra mării – Monaci delle Terre Nere

Cu un vulcan activ în imediata apropiere, Monaci delle Terre Nere sună ca un loc prea periculos pentru o vacanță liniștită. Poziționată pe un deal, în mijlocul unei livezi și cu vedere către Mărea Ionică, frumusețea casei de secol XVIII merită însă înfruntarea oricărei neliniști provocate de temperamentul aprins al vulcanului Etna.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Restaurantul din stâncă – Grotta Palazesse

Ca un arhitect priceput, Marea Adriatică s-a ocupat de amenajarea completă a unui restaurant din sudul Italiei. Timp de sute de ani, valurile au săpat în interiorul falezei un spațiu folosit în trecut de nobilii italieni ca belvedere. Acum, Grotta Palazesse e unul dintre cele mai frumoase restaurante din sudul Italiei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hotel Review: Hotelul expozițiilor de artă – Gallery Hotel Art, Florenţa

În apropiere de Ponte Vecchio, Gallery Hotel Art face complet abstracție de cel mai aglomerat punct turistic al Florenței. Primul hotel de design din Italia se prezintă ca o combinație între stilul florentin tradițional, detalii moderne minimaliste și o galerie de artă contemporană, deschisă tuturor vizitatorilor în lobby.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hotel Review – Villa Mangiacane, San Casciano, Florența

O proprietate construită de familia Machiavelli în secolul al XV-lea, Villa Mangiacane îmbină farmecul Toscanei cu specialitățile gourmet specific italiene. Arhitectura conacului proiectat de însuși Michelangelo te împinge într-o experiență cu iz istoric ridicată la un nivel de confort greu de găsit chiar și în cele mai moderne hoteluri.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Întoarcere în Italia anilor ’50 – Capri Tiberio Palace

La 5 km de țărmul italian, în Marea Tireniană, mica insulă Capri a devenit o atracție turistică populară abia în anii ’50. Odată cu redeschiderea de anul acesta hotelul Capri Tiberio Palace încearcă să rememoreze începuturile printr-un decor decupat parcă din serialul „Mad Men“.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Vacanță la începutul mileniului I: Grotte de la Civita

Noțiunea de hotel cotat cu cinci stele evocă fie imagini ale unor clădiri futuriste fie opulența palatelor regale vest-europene. Cu îndeajuns de multă răbdare experiența premium poate fi mutată însă cu aproape 1800 de ani în urmă, într-un oraș care respiră istorie prin fiecare por. Sextantio Grotte de la Civita nu oferă nici mobilier acoperit în aur și nici lux covârșitor, ci doar posibilitatea de experimenta o fărâmă din viața strămoșilor de mii de ani ai italienilor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Santo Stefano di Sessanio – călătorie în secolul al XI-lea

Santo Stefano di Sessanio este un mic orășel fortificat din centrul Italiei, în inima munților Apenini. Până nu demult, așezarea era părăsită aproape în întregime, dar astăzi a renăscut ca destinație pentru cei care doresc să trăiască o experiență medievală autentică.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Vacanță în casa gladiatorilor

Ridicat pe ruinele unei foste case în care erau găzduiți gladiatorii, Palazzo Manfredi oferă câteva dintre cele mai spectaculoase priveliști ale Colosseumului. Oaspeții sunt primiți în confortul hotelului de 5 stele și răsfățați în restaurantul de pe acoperiș, fie că doresc un mic dejun târziu sau o cină romantică la lumina lumânărilor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Insula sirenelor – hotel Le Sirenuse

În primul secol al Erei Noastre, geograful Straton din Sardis avertiza marinarii într-o lucrare despre căile de navigație din Mediterana în legătură cu pericolul sirenelor din apropierea insulei Capri. Astăzi, sirenele nu mai sunt decât un mit, dar frumusețea răpitoare a zonei reușește să atragă în fiecare an călători din lumea întreagă spre una dintre destinațiile mai puțin cunoscute ale Italiei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Munții Dolomiți

Situaţi la graniţa dintre Italia, Austria şi Elveţia, munţii Dolomiţi oferă una dintre cele mai spectaculoase panorame din Europa. Declaraţi în anul 2009 drept o zonă de patrimoniu natural a umanităţii de către UNESCO, Dolomiţii găzduiesc celebra staţiune de ski Cortina d’Ampezzo, iar înălţimile de peste 3000 de metri, pereţii montani abrupţi şi gheţării alpini atrag în fiecare an mii de alpinişti.

+ Citiți tot articolul Comentați acum