Rezultate pentru "istoric auto"

Tissot alături de Concursul de eleganță de la Sinaia – Istorie, Tradiție, Emoție!

Urmând o poveste începută de Casa Regală a României în 1934, Concursul de Eleganță Sinaia își continuă drumul spre cercul select al celor mai frumoase și importante evenimente dedicate automobilelor de colecție din lume. TISSOT marchează al treilea an ca partener al evenimentului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Brandul cu 180 de povești – Longines

Au trecut aproape două secole de la înființarea uneia dintre mărcile etalon pentru orologeria elvețiană. Ceasurile Longines au măsurat timpii primului zbor peste Atlantic, au rezistat în tranșeele războaielor mondiale și au cronometrat rezultate sportive remarcabile. Longines își continuă drumul.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Designerul american Carroll Shelby s-a stins din viață la 89 de ani

Pilotul și designerul auto Carroll Shelby rămâne un nume de referință pentru pasionații de mașini din toată lumea. Dintre modelele de performanță pe care le-a proiectat și testat personal, cele mai importante sunt Shelby Cobra și Mustang Shelby.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Holden: imaginație australiană din 1969

Holden, marca auto din Australia, simțea încă din 1969 că mașinile vor avea nevoie de echipări „îndrăznețe” precum radio care caută automat posturile, aer condiționat care menține constantă temperatura din interior și un sistem care te ajută să găsești drumul spre destinația dorită. În traducere modernă – radio cu memorie, climatizare și sistem de navigație.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Jensen Interceptor – Renaşterea legendei supersport

Anunţul că Jensen Interceptor revine în producţie a atras atenţia întregii lumi asupra celui mai reprezentativ model britanic supersport din anii 1960. Noul Interceptor va prelua moştenirea bolidului construit de fraţii Jensen dar va beneficia de aportul aceloraşi consultanţi care au gândit succesul lui Aston Martin.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Povestea căluțului cabrat, spusă chiar de fondatorul companiei Ferrari

Enzo Ferrari, fondatorul celebrului producător auto cu același nume a povestit o singură dată proveniența calului cabrat de pe emblema bolizilor. Aparent, simbolul aparținea lui Francesco Baracca, unul dintre cei mai importanți piloți de avion din primul Război Mondial. Mai multe detalii puteți afla din filmul atașat articolului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Duesenberg Model J din 1931 – o mașină demnă de Marele Gatsby

Casa de licitații Gooding&Company oferă colecționarilor șansa să își achiziționeze unul dintre cele mai spectaculoase Dusenberg create vreodată. Mașina unicat a fost proiectată și livrată în 1931 milionarului american George Whittell pentru suma de 17.000 de dolari, într-o vreme în care un model similar Ford costa cel mult 1000 de dolari.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Rolls-Royce 10EX – prototipul de mare viteză din 1926

Rolls-Royce se mândrește cu tradiția de a fi prezentat întotdeauna numai concepte funcționale, tocmai pentru că misiunea lor a fost permanent aceea de a testa pe circuit comportamentul viitoarelor modele de serie. „Bolidul” 10EX este un automobil aparte, pe care brandul britanic l-a îndrăgit atât de mult încât l-a utilizat și după sesiunile de teste. Pe 23 iunie, la Londra, 10EX va fi scos la licitație.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Blitzen Benz – cea mai rapidă mașină de acum 100 de ani

Pe 23 aprilie 1911, Bob Burman stabilea la 228,1 km/h recordul mondial de viteză la volanul lui Benz 200 hp. Performanța sa fusese înregistrată pe distanța de o milă, cu start din mers, și avea să rămână intangibilă pentru următorii 8 ani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

50 de ani de Citroen Ami 6

Lansat pe 24 aprilie 1961 ca o mașină adresată în mod special femeilor, Citroen Ami 6 a devenit în timp un simbol al designului auto francez. Prezentat în catalogul oficial al mărcii sub sloganul “Pour vous Madame”, Ami 6 a devenit cea mai bine vândută mașină de pe piața franceză la vremea respectiva, cu peste un milion de exemplare vândute numai în 1966.

+ Citiți tot articolul Comentați acum