Rezultate pentru "intalnirile stylereport"

Chef Eddy Seys – Imaginea nevăzută a fenomenului „Haute-cuisine”

Am ajuns în bucătăria lui Eddy Seys pentru a înțelege mai bine ce înseamnă gastronomie franceză. Am descoperit în schimb o viziune completă despre ce și cum se gătește în lume, din Franța în India, de la bordul unui submarin atomic până în bucătăria unui boutique hotel din România.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Michael de Bono, designer BMW: „Pasiunea pentru viitor mă urmărește!”

Michael de Bono este un exponent al noii generații de designeri auto. Își justifică apartenența într-o clasă diferită prin vârstă, dar și prin modul neconvențional de a privi automobilul. Se declară un fan al filmelor SF și, spre norocul lui, industria auto de acum îi dă șansa să pună în aplicare (aproape) toate ideile avangardiste care îi vin.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Între prețios și valoros în bijuteria contemporană

În spatele poinçon-ului „DS“ bătut pe fiecare piesă se află unul dintre cei mai cunoscuți autor de bijuterii din România. David Sandu face parte dintr-o breaslă restrânsă în care modul său de a vedea lumea amestecă arta, manufactura de finețe, morala, filosofia orientală și umorul.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Întâlnirile StyleReport.ro: Mario Cioni, maestrul cristalului italian

“Pentru un simplu pahar e nevoie de șase oameni care să sufle și încă șase care să decupeze cristalul și să-l șlefuiască. Fiecare dintre ei este pregătit pentru un pas al producției astfel încât obiectul în sine trece de la unul la altul până este gata.”, spune Alessandro Bruchi, director general Mario Cioni, într-un interviu despre importanța tradiției și dragostea față de artizanat în sticlăria italiană.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Întâlnirile StyleReport.ro: Laura Chavin – Povestea nobilă a trabucurilor germane

Într-o lume dominată de mitul tutunului cubanez, Helmut Bührle a reuşit să inventeze cea mai îndrăzneață marcă de trabucuri a ultimilor 20 de ani. StyleReport.ro a zburat la Stuttgart pentru a-l întâlni pe fondatorul brandului german de trabucuri Laura Chavin. Am descoperit un gentleman desăvârșit, condus de o pasiune ieșită din comun.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Repetiție pentru un revelion de 5 stele

Agitația cinei festive într-un hotel de 5 stele începe cu peste 6 luni înainte de ultima zi a anului și nu se încheie decât atunci când toți clienții sunt mulțumiți. Am fost în bucătăria unuia dintre cele mai prestigioase hoteluri din București pentru a lua pulsul pregătirilor. Gazda noastră – maestrul bucătar Bernd Kirsch.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Dirijorul de whisky – despre single malt cu maestrul distilier Richard Paterson

Fără exagerări, maestrul distilier este vedeta din culisele oricărui producător de whisky. Un profesionist al degustării, expertul este persoana cea mai în măsură de a vorbi despre trecutul, prezentul și viitorul distilatului. Richard Paterson a împărtășit experiența sa de 40 de ani petrecuți în slujba unei mărci cu tradiție în producția whiskyului single malt scoțian.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cel mai important târg de vinuri din România văzut prin ochii unui somelier

Degustarea e o noțiune fundamental diferită de simpla gustare, mai ales într-un domeniu atât de vast precum oenologia. StyleReport.ro a însoțit somelierul unui restaurant la unul dintre cele mai mari târguri de vinuri din țară. Cum vede un profesionist domeniul?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Întâlnirile StyleReport.ro – Artioli, pantofi pentru cei mai importanți oameni ai lumii

Andrea Artioli reprezintă a treia generație a unei familii de pantofari care a creat, ridicat și condus spre succes o marcă pur italiană, într-un stil pur italian. Chiar și acum, în epoca tehnologizării asidue și a „outsourcing“-ului agresiv, Artioli încă se recomandă prin pantofi realizați complet manual în urma unui șir de 200 de operațiuni diferite. Mai mult decât atât, creațiile lor au ajuns la propriu în picioarele lui Michael Jackson, Michael Jordan, George Bush sau V. Putin.

+ Citiți tot articolul Comentați acum