Rezultate pentru "hotel"

Grand Hotel Sitea – spirit tradițional torinez

Povestea orașului Torino este pentru cei mai mulți oameni din afara Italiei una industrială. Dincolo însă de a găzdui sediul central Fiat, capitala regiunii Piemonte are toate „ingredientele” necesare unui city-break reușit.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

W Barcelona – Burj Al Arab-ul european

Silueta inconfundabilă a hotelului W a devenit astăzi un simbol al orașului Barcelona, la fel cum Burj-Al-Arab amintește de Dubai și Orient, în general. Privit din afară W este o construcție impresionantă, dar cum se simte hotelul din postura de oaspete?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Chiang Mai – în regatul celor un milion de câmpuri de orez

În nordul Thailandei, într-o regiune care în urmă cu un mileniu era numită Lanna, sau regatul celor un milion de câmpuri de orez, Chiang Mai este unul dintre cele mai frumoase locuri din Asia.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cazare într-o bulă de aer

O companie franceză a deschis deja două „hoteluri bulă“ în Bouches du Rhone (lângă Marsilia) și Loir-et-Cher și, după propiile declarații, conceptul se bucură de succes. Avantajul este că încăperea gonflabilă oferă toate beneficiile unei camere de hotel (deși adevărat, pentru a ajunge la toaletă sau jacuzzi locatarii trebuie să părăsească bula), dar și o experiență de camping deosebită. La cei 4m în diametru „Bulles de rêve“ (bulele de vis) pot fi complet transparente, și sunt promovate cu gândul la astronomii amatori. Attrap Reves, compania care pune la dispoziție modalitatea de cazare, oferă un telescop performant precum și o hartă a cerului celor interesați.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

O lume săpată în piatră – Hotel Argos, Cappadocia

Pe fundalul unui peisaj muntos aproape suprarealist, într-un sat cu case săpate în munte, hotelul Argos este un punct de plecare excelent pentru a explora una dintre cele mai spectaculoase regiuni ale planetei: Cappadocia.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Căutând-o pe Brigitte Bardot în Saint-Tropez-ul brazilian

În 1964, Brigitte Bardot a adus mica stațiune braziliană Buzios în atenția lumii, după ce s-a retras pe malul Atlanticului alături de iubitul său brazilian. Astăzi, peninsula este supranumită Saint-Tropez-ul Braziliei, iar o altă femeie franceză își lasă amprenta asupra locului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Daniel Vienna – cel mai relaxat mod de a vedea capitala Austriei

Un hotel ar trebui să fie un mijloc de a descoperi atracțiile unui oraș și nu un obiectiv în sine. Conștient că nimeni nu ajunge în Viena special pentru a se caza într-un loc anume, „Daniel“ schimbă abordarea localurilor tradiționale cu o invitație mult mai proaspătă și mai sinceră. O numește pe scurt „lux urban inteligent“, o servește alături de un design atrăgător și o brutărie delicioasă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Mykonos, pe urmele zeilor – Cavo Tagoo hotel

Despre insula Mykonos se spune că ar fi locul unde Zeus i-a înfruntat pe titani și locul nașterii zeilor Apolo și Artemis. Astăzi, insula din Mediterana este una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță din Europa, cu un amestec special de istorie, peisaje spectaculoase și mâncare excelentă, iar hotelul Cavo Tagoo poate fi o alegere excelentă ca punct de pornire în explorarea insulei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Vacanță în stil tradițional maur – Kasbah Tamadot, Maroc

Palatul Kasbah Tamadot a fost cumpărat de miliardarul britanic Sir Richard Branson în 1998 după ce l-a descoperit la poalele munților Atlas în timpul uneia dintre expedițiile sale cu balonul. Arhitectura specifică zonei și amplasarea deosebită a permis transformarea palatului intr-unul dintre cele mai interesante și primitoare hoteluri de cinci stele din Magreb.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

El Palauet – casa departe de casă

Dacă Barcelona este pe lista destinațiilor de anul acesta și căutați o experiență spectaculoasă, boutique-hotelul El Palauet este una dintre cele mai bune alegeri. In loc de zeci de camere de diverse tipuri, hotelul oferă doar șase apartamente și un serviciu de concierge complet, pentru o ședere complet lipsită de griji.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hotelul din muntele magic – Montana Magica Lodge

Plasat în mijlocul unei rezervații naturale de 600 km pătrați, Montana Magica Lodge pare a fi ridicat după planurile unui vis frumos. Este o însă o construcție reală, un hotel de forma unui vulcan, acoperit de vegetație luxuriantă și apa care alunecă pe deaspra ferestrelor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hotelul celor 25 de case – Pulitzer Amsterdam

Într-o perioadă în care marile rețele de hoteluri construiesc clădiri moderne cât mai înalte, hotelul Pulitzer își invită oaspeții la descoperirea Amsterdamului chiar din mijlocul său, de pe canalele care îi conferă farmecul. Problemele legate de panoramă se rezolvă ușor – hotelul este alcătuit din 25 de clădiri diferite, construite în secolul al XVII-lea.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

The Langham – locul unde s-a inventat “ceaiul de la ora 5”

În 1865, Londra putea fi considerată cel mai important oraș din lume. Capitala unui imperiu colonial enorm, un oraș de trei milioane de locuitori în glorioasa epocă Victoriană, Londra era centrul administrativ, cultural și financiar pentru sute de milioane de oameni din întreaga lume. Și totuși, o metropolă de asemenea amploare nu avea nici un “grand hotel”, o clădire destinată oaspeților de rang înalt, dar accesibilă oricui își putea permite prețurile. Construirea hotelului The Langham avea să schimbe lucrurile. Radical.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cinci palate de cleștar – hoteluri de gheață din Laponia la Bâlea Lac

Când eram copii și auzeam basme cu palate de cleștar, ne imaginam cel mai probabil construcții enorme din cristal, iluminate difuz prin pereții transparenți. În fiecare iarnă, în cinci colțuri diferite ale lumii, astfel de palate se ridică din gheață și zăpadă pentru a oferi una dintre cele mai spectaculoase experiențe hibernale.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cel mai însorit loc din Elveția – Badrutt’s Palace, St. Moritz

St. Moritz nu mai are nevoie de nici o prezentare: situat la peste 1800 de metri într-una dintre cele mai frumoase zone din Alpii Elvețieni, orășelul este una dintre destinațiile de top pentru sporturi de iarnă la nivel global. Echivalentul hibernal al rivierei franceze, St. Moritz este cunoscut pentru hotelurile sale excepționale. Dintre acestea, aproape niciunul nu rivalizează cu Badrutts Palace.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Jumbo Stay – bun venit la bordul hotelului nostru!

Pentru multe călătorii, avionul este doar un pas intermediar spre destinație. La Stockholm, un avion Boeing 747 ”Jumbo Jet” transformat în hotel poate schimba oricând situația, devenind din mijloc de transport o destinație în sine.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ski și SPA a la Suisse – Chalet RoyAlp, Villars-sur-Ollon

Chalet RoyAlp este unul dintre cele mai noi hoteluri deschise în VIllars-sur-Ollon, Elveția, una dintre cele mai apreicate zone pentru sporturile de iarnă. Situat în satul Villars-sur-Ollon, hotelul este construit în stil clasic elvețian și oferă acces la peste 125 de kilometri de pârtii de ski în imediata vecinătate.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ultima cameră a lui Oscar Wilde – L’Hotel, Paris

Ani la rândul, Parisul a fost casa perfectă pentru artiști din toată lumea. Oscar Wilde, unul dintre numeroșii oameni de creație ajunși în capitala Franței și-a petrecut ultimii ani într-un hotel care îi evocă și astăzi amintirea și care permite cititorilor săi să locuiască în același loc cu scriitorul

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Pentru cel mai înalt hotel din lume, înălțimea e atracția secundară

Devenit oficial hotelul deschis la cea mai mare înălțime din lume odată cu inaugurarea din luna martie, Ritz-Carlton Hong Kong își depășește panorama impresionantă printr-un design interior fabulos. Deasupra tuturor, la propriu și figurat este spectacolul barului Ozone, o viziune arhitecturală hipnotică din toate punctele de vedere.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hotelul plantației de cafea – Finca Rosa Blanca

Există două categorii de oameni: persoane cărora le place cafeaua și cele pentru care viața e imposibilă fără ea. Pentru primii, Finca Rosa Clara este doar un hotel cochet ascuns în vegetația luxuriantă a unui parc natural din Costa Rica. A doua categorie va trepida de emoție la gândul întâlnirii cu 30 de acri de cafea și cu gustul boabelor proaspăt măcinate chiar de ei, în cadrul turului fermei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum
Page 1 of 3123