Rezultate pentru "haute couture"

Realitate și fantasmă în cea mai recentă colecție Valentino Haute Couture

Designerii Valentino au creat un mix interesant de forme și țesături în cea mai recentă colecție haute couture a casei de modă. Concepută asemănător unei expoziții de artă, colecția Valentino respectă toate rigorile didactice ale unei introduceri în lumea haute couture.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Istoria Dior prin ochii actriței Marion Cotillard

Ce se întâmplă în atelierele uneia dintre cele mai titrate mărci haute-couture franceze? Cum se stabilesc noile direcții, care este logica după care se îmbină prezentul și trecutul? Dior a realizat un „web-documentar“ în care își prezintă cele mai intime secrete creative. Seria de 7 filme redescoperă marca prin ochii actriței franceze Marion Cotillard.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Designerul haute couture de care nu-și amintește nimeni

La apogeul carierei sale, Madame Grès a fost considerată unul dintre geniile haute couture-ului francez. A îmbrăcat vedete ca Marlene Dietrich, Greta Garbo și Grace Kelly, petrecând sute de ore pentru manufacturarea fiecărei rochii. Madame Grès este geniul uitat al modei franceze. Amintirea ei este acum subiectul unei expoziții pentru Muzeul Modei din Antwerp.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

100% RO, haute couture și tradiționalism românesc

Colecția 100% RO este un amestec între moda franceză haute couture și portul popular românesc, o combinație între ie și pantofi cu toc, între rochiile de gală lungi și bundițele țărănești. Proiectul s-a născut din impulsul francezului Philippe Guilet, ca un mod de a reinterpreta valorile tradiționale, dar și ca o sfidare a prejudecăților legate de România. Alături de el, cinci designeri români și 50 de meșteri populari care au participat la conturarea colecției și-au văzut creațiile defilând la București în cadrul spectacolului „Prejudecăți“.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Rena Lange: prêt-à-porter la standarde de haute couture

Rena Lange s-a impus încă din 1970 că o casă de modă pret-a-porter de lux. Printr-o vastă experienţă în croitorie, brand-ul Rena Lange a reuşit de-alungul timpului să aducă seriile prêt-à-porter la standarde de haute couture.

+ Citiți tot articolul Comentați acum