Rezultate pentru "grecia"

Metaxa, o călătorie de 130 de ani în Țara Simțurilor

Există un farmec aparte în jurul celei mai faimoase băuturi grecești. Și asta pentru că Metaxa nu este doar despre a bea. Dimpotrivă. Este o călătorie care te poartă în cele mai frumoase locuri și care te aduce alături de personaje de legendă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Metaxa – Spiritul dulce al Greciei

Am plecat să descopăr „secretul” celei mai cunoscute băuturi grecești și am descoperit un adevărat scenariu de film care, atunci când te aștepți mai puțin, face trimiteri spre România. Tot ce înseamnă Metaxa, din 1888 și până în prezent, se simte concentrat într-o rețetă de viață frumoasă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Colecționarul de hoteluri – New Hotel

Dakis Joannou, este unul dintre cei mai activi colecționari de artă contemporană din Grecia. Într-un mod similar, rețeaua de boutique-hoteluri de design Yes! pe care o deține cuprinde perfect pasiunea lui pentru frumos. Ultimul local din rețea, New Hotel, un mix de influențe grecești tradiționale și braziliene e și cel mai spectaculos dintre toate.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Darul zeilor de pe Insula lui Pelops – măslinele Kalamata

Poate cele mai des menționate delicatese din istorie, de la epopeele lui Homer până la Biblie, măslinele sunt cu certitudine cel mai reprezentativ aliment mediteranean. Dar care soi din darul zeiței Athena – cum sunt numite măslinele în mitologia greacă – este cel mai gustos?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Mykonos, pe urmele zeilor – Cavo Tagoo hotel

Despre insula Mykonos se spune că ar fi locul unde Zeus i-a înfruntat pe titani și locul nașterii zeilor Apolo și Artemis. Astăzi, insula din Mediterana este una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță din Europa, cu un amestec special de istorie, peisaje spectaculoase și mâncare excelentă, iar hotelul Cavo Tagoo poate fi o alegere excelentă ca punct de pornire în explorarea insulei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Grace Santorini Hotel

În urmă cu 3600 de ani, un vulcan a explodat în unul dintre cele mai distrugatoare cataclisme din istoria geologică recentă, lăsând în locul unei insule o lagună mărginită de pereți abrupți. Înainte de a primi numele de Santorini, petecul de pământ rămas în urma exploziei era numit de greci Kallístē, care înseamnă “cea mai frumoasă”. Hotelul Grace Santorini, construit la marginea falezei vulcanice, la o înălțime de 300 de metri deasupra apei, și-a câștigat locul în topul celor mai bune 101 hoteluri din lume, elaborat de presitgioasa revista britanică Tatler prin peisajele spectaculoase pe care le oferă și prin serviciile de calitate excelentă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum