Rezultate pentru "Franta"

Petrus – despre terroir, arhitectura viței de vie și dragostea pentru vin

În Bordeaux, toată lumea vorbește despre “terroir”, “ éclaircissage”, taninuri și multe alte cuvinte aparent rezervate cunoscătorilor de vinuri. StyleReport.ro a vizitat câteva dintre cele mai apreciate podgorii din lume și, pe parcursul câtorva articole, vom încerca să facem puțină lumină în lumea complicată a vinurilor de Bordeaux. Prima oprire: Petrus.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cazare într-o bulă de aer

O companie franceză a deschis deja două „hoteluri bulă“ în Bouches du Rhone (lângă Marsilia) și Loir-et-Cher și, după propiile declarații, conceptul se bucură de succes. Avantajul este că încăperea gonflabilă oferă toate beneficiile unei camere de hotel (deși adevărat, pentru a ajunge la toaletă sau jacuzzi locatarii trebuie să părăsească bula), dar și o experiență de camping deosebită. La cei 4m în diametru „Bulles de rêve“ (bulele de vis) pot fi complet transparente, și sunt promovate cu gândul la astronomii amatori. Attrap Reves, compania care pune la dispoziție modalitatea de cazare, oferă un telescop performant precum și o hartă a cerului celor interesați.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ultima cameră a lui Oscar Wilde – L’Hotel, Paris

Ani la rândul, Parisul a fost casa perfectă pentru artiști din toată lumea. Oscar Wilde, unul dintre numeroșii oameni de creație ajunși în capitala Franței și-a petrecut ultimii ani într-un hotel care îi evocă și astăzi amintirea și care permite cititorilor săi să locuiască în același loc cu scriitorul

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Albastru de Corsica – Hotel Casa del Mar

În sudul insulei Corsica, între palmierii verzi și albastrul intens al Mării Ligurice, Casa del Mar se ridică deasupra golfulului Porto Vecchio ca un templu modern într-o lume veche. Clădirea, cu linii simple și încrezătoare, nu domină orizontul, ci se integrează discret în peisajul din care face parte.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Grădinile suspendate de la Marqueyssac

Deasupra râului Dorgogne, în vestul Franței, castelul Marqueyssac tronează peste una dintre cele mai frumoase “jardin à la française”. O combinație de peste 150 000 de arbuști de buxus, pini, tei și vegetație mediteraneană, grădina este o moștenire a stilului elegant promovat de André Le Nôtre, arhitectul peisagist al Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cu pluta prin Franța

În secolele trecute, canalele navigabile legau interiorul Franței de Marea Mediterană și de Oceanul Atlantic și reprezentau o arteră vitală pentru transportul de mărfuri și de persoane. Azi, trenurile de mare viteză, autostrăzile și avioanele au înlocuit vechile barje lente, dar canalele au renăscut ca o metodă relaxantă de a explora turistic Hexagonul.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hotel Four Seasons Terre Blanche

La o oră de mers față de Cannes sau Nisa, Four Seasons Terre Blanche devine locul ideal pentru turiștii care fug de agitația Rivierei pentru a găsi relaxare în cel mai pur stil franțuzesc. Hotelul se distinge prin tratamentele spa, terenuri de golf și, nu în ultimul rând, prin experiențele culinare unice.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hotel Negresco – povestea unui român pe Coasta de Azur

Fondat de fiul unui hangiu din București, Hotel Negresco din Nisa este astăzi unul dintre cele mai bune hoteluri din lume, membru al asociației The Leading Hotels of the World. Un palat în adevăratul sens al cuvântului, Hotel Negresco este cunoscut mai ales pentru enormul dom de sticlă care acoperă Le Salon Royal, construit de cel care a dat numele Turnului Eiffel.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Le Royal Monceau Hotel, Paris

Royal Monceau respinge standardele industriei hoteliere, pentru a crea spații vii, spații populate de oameni vii, de artă și de frumos. Cu propria galerie de artă, prorpiul cinematograf și cu un design spectaculos, Royal Monceau promite experiențe diferite de orice alt hotel parizian.

+ Citiți tot articolul Comentați acum