Rezultate pentru "fotografie"

Fotografia nud în absența goliciunii

Fotograful Shinichi Maruyama are o pasiune aparte pentru modul de curgere al lichidelor. Comportamentul apei ocupă un loc important în portofoliul japonezului, iar recent, prin colecția „Nude“, e surprinsă în același stil și fluiditatea hipnotizantă a corpului uman.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Fotografii români care au ajuns în finala SWPA expun la Cărtureşti Verona

Găzduită pentru prima dată în România, între 18 şi 30 mai la Cafe Verona din librăria Cărtureşti, expoziţia de fotografie Sony World Photography Awards (SWPA) are o secţiune dedicată artiştilor români care au ajuns în ultimii trei ani în finala competiţiei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cât mai aproape de sunet – călătorie în interiorul unui instrument muzical

Pentru Filarmonica din Berlin, sufletul muzicii înseamnă și sufletul instrumentelor care o produc. Într-o nouă campanie de promovare a concertelor de muzică de cameră, instituția ne propune un periplu vizual în interiorul mai multor instrumente muzicale. Rezultatele sunt incredibile.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Vanity – capodopere ale fotografiei de modă la Wien Kunsthalle

“Fotografiile de moda sunt intotdeauna interpretari, rezultate ale unei puneri în scenă. Ele reflectă și permit vizualizarea zeitgeist-ului prezentului și îl anticipează pe cel al zilei de mâine.”, declara F.C. Gundlach, unul dintre cei mai importanți fotografi de modă și colecționari de fotografie din Germania la deschiderea expoziției Vanity. Evenimentul reunește 200 dintre cele mai bune imagini din colecția sa, din anii ’20 și până în prezent.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Portretul lui Alex Majoli – forma cea mai cuprinzătoare a libertății este atunci când nu ai de ales

“Cred că cea mai cuprinzătoare formă a libertății este să nu ai de ales. Nu am avut de ales, nu am avut cum să nu fac fotografii și așa am devenit fotograf. Fotografia este modul meu de a fi liber.”, spune fotograful italian Alex Majoli, unul dintre cei mai buni fotografi de război din lume, într-un scurt material realizat de Leica în colaborare cu prestigioasa agenție fotografică Magnum.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Topul celor mai valoroase fotografii din toate timpurile

Casa de licitații Christies a bătut recordul pentru cea mai scumpă fotografie vândută până în prezent: un peisaj al fluviului Rin, fotografiat de Andreas Gursky, a fost cumpărat de un colecționar anonim pentru prețul de 4,338,500$. Fotografia datează din 1999, iar cumpărătorul va primi primul exemplar dintr-o serie limitată de imprimări de dimensiune mare.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

În jurul lumii pe o rolă de film

Un fotograf american pregătește un proiect artistic care se anunță a fi extrem de spectaculos: va trimite cinci aparate de fotografiat clasice plus un obiectiv și o rolă de film către cinci fotografi din părți diferite ale globului. Fiecare dintre cei cinci va face o singură fotografie, iar apoi va trimite aparatul mai departe, altor fotografi, care vor expune la rândul lor un singur clișeu. În final, toate aparatele se vor întoarce la expeditorul inițial, filmele vor fi developate, iar fotografiile prezentate într-o expoziție.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ziua și noaptea în aceeași fotografie – Expoziția „Day to night“

Stephen Wilkes este un fotograf complet. Portofoliul său acoperă imagini sociale, fotografii pentru domeniul publicitar sau fotoreportaje emoționante. Dar una dintre cele mai interesante lucrări este expoziția de fotografii care surprind ziua și noaptea în aceeași cadru. Locul de desfășurare nu putea fi mai potrivit: adevăratul oraș al luminilor, New York.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hangar aeronautic, convertit în aparat de fotografiat

Megapixelii au ajuns să fie unitatea de măsură a imaginilor în ultimii ani. Deși adesea nu știm ce înseamnă imprimați pe hârtie 12 sau 24 de megapixeli, vrem aproape întotdeauna numărul mai mare. Pe film, situația este diferită, pentru că fiecare milimetru de peliculă poate însemna zeci de centimetri de hârtie imprimată. Dar oare ce poate rezulta dintr-un ”clișeu” de 9×30 de metri și de ce aparat foto este nevoie pentru a-l expune?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Brad Kremer: Japonia în 10000 de fotografii

În limba japoneză, Hayaku înseamnă “în grabă”. Brad Kremer, a ales acest cuvânt pentru a ilustra oda sa fotografică închinată Țării Soarelui Răsare: un clip video compus din mai bine de 10000 de cadre individuale, care parcurge cele mai frumoase locuri din întreaga Japonie.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Leica & Magnum: Past – Present – Future

De mai bine de 60 de ani, Leica si Magnum au fost sinonime cu fotografia de cea mai buna calitate. Unele dintre cele mai memorabile imagini ale secolului al XX-lea au fost fotografiate cu aparate Leica, de catre fotografi Magnum. In 2011, cele doua companii isi sarbatoresc reusitele printr-o serie de reportaje multimedia care spun povestea din spatele aparatului de fotografiat.

+ Citiți tot articolul Comentați acum