Rezultate pentru "feature"

Jaguar XJ, o poveste de dragoste de 50 de ani

Parisul i-a purtat noroc lui Jaguar. Sau poate că Parisul poartă noroc oricui, dacă la mijloc este o poveste de dragoste. Acum 50 de ani, la salonul auto din Orașul Luminilor, lumea s-a îndrăgostit iremediabil de limuzina sportivă XJ.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Bentley Continental GT – O vară perfectă

Există ceva magic legat de vară pentru că este, aproape fără excepție, anotimpul vieții perfecte.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Eleganța spiritului practic. O poveste de 70 de ani.

Range Rover este o poveste despre combinația dintre lux și spirit practic începută în vremuri în care eleganța însemna obligatoriu costum, cravată și protocol.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Tissot continuă să sprijine Raliul mașinilor clasice de la Sibiu

Pentru al doilea an la rând, Tissot a fost partener principal al demonstrației de frumusețe auto de la Sibiu.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Legătura dintre blugi și kimono – cum a devenit Japonia cel mai bun producător de denim

Dacă ați avea de numit o țară reper pentru producția de blue jeans ați spune, cel mai probabil, America. Denimul a fost popularizat într-adevăr de către Statele Unite, dar de ani buni țara blugilor Levi Strauss pierde teren în fața Japoniei. Tehnicile de producție mult mai atente la detalii, țesătura mai rezistentă au transformat țara din estul îndepărtat în cel mai important producător de blugi premium.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Imperiul construit cu o singură rochie – Diane von Furstenberg

Atunci când Diane von Furstenberg prezenta în 1974 „rochia petrecută“ (wrap dress) presa americană o numea „cel mai vandabil designer de la Coco Chanel încoace“. Aproape 40 de ani mai târziu fosta prințesă, fiica unui emigrant român și a unei supraviețuitoare a Holocaustului, poartă unul dintre cele mai cunoscute nume ale industriei de modă. Povestea de succes a DVF a început de la primul design.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

O zi de cursuri la școala de modă

În fiecare săptămână, profesioniști din spatele unor mărci precum Chanel, Balenciaga, Louis Vuitton sau Guy Laroche vin la București pentru a preda cursuri de modă studenților români. StyleReport.ro a revenit în sala de clasă pentru a asista la primele cursuri de modă atestate internațional din România.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ce este Haute Couture?

Indiferent de numărul de mărci, colecții sau designeri pe care le acumulează, moda se împarte simplu între doi termeni, ambii de origine franceză. Prêt-à-porter este îmbrăcămintea creată după un tipar general, în timp ce haute couture reprezintă moda de dragul modei, vârful creației vestimentare. Dar de unde provine „haute couture“ și ce înseamnă?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Modă de inspirație militară

În mod tradițional, ziua națională se sărbătorește printr-o paradă militară nu doar în România ci în multe alte țări de pe glob. Defilarea soldaților și ofițerilor are însă ceva din aerul paradelor de modă. Mai ales după ce trecem în revistă piesele de îmbrăcăminte inspirate din lumea militară.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Metrosexual, maccaron, dandy – o scurtă istorie a modei bărbatești

Dacă astăzi discutăm despre look-ul metrosexual, în urmă cu 200 de ani puteam vorbi despre maccaroni. Nu este vorba despre paste, ci despre un stil vestimentar. Am făcut o scurtă trecere prin fascinanta istorie a modei bărbătești, de la ridicol la ceea ce numim astăzi „elegant“.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Opere de artă din lână – Missoni

După o perioadă de activitate de 53 de ani, influența unei mărci asupra dezvoltării modei e greu de analizat. Cert este că Missoni a produs dintotdeauna tricotaje ca nici o altă firmă. Rămâne încă activă, o afacere de familie independentă care se încăpățânează să aibă succes în ciuda grupurilor enorme care controlează lumea modei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

„Fashion forecasting“ – cine decide tendințele în modă?

Impresia generală e că designerii privesc într-un glob de cristal cu ceva timp înainte de lansarea unei colecții. Desenează idei inspirate de muze și se bucură de succesul previzibil al noii colecții doar pe baza unei sclipiri de moment. În realitate, previziunea în domeniul modei e un talent care ține de capacitatea de a privi în prezent și în trecut, mai degrabă decât în viitor. În spatele podiumului există sute de oameni care se ocupă de „fashion forecasting“ – anticiparea unei mode înainte de a deveni…modă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Catalog Christian Louboutin inspirat din opera marilor pictori

Christian Louboutin este creatorul unora dintre cei mai scumpi pantofi de damă din lume. Designerul își prezintă colecția toamnă-iarnă 2011 într-un catalog care evocă o parte din marile capodopere ale picturii mondiale.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ceasurile retro, celebrare istorică sau soluție de criză?

Tendința de rememorare a trecutului a devenit un accent important al noilor colecții de ceasuri elvețiene. Mărcile „Swiss“ se întrec în a-și marca inovațiile mecanice din perioada de glorie. Iar design-ul li se alătură.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Materialul care nu moare niciodată – tuidul

Dacă există un lucru greu de cuantificat, acela este evoluția modei. Și totuși, într-un domeniu cu atâtea variabile, anumite croieli, țesături, stofe rămân constante. Tuidul este una dintre ele.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Despre stilul britanic, pe bicicletă

În ultimele zile, presa a vorbit în continuu despre căsătoria din familia regală a Mari Britanii, un eveniment remarcabil prin bunul gust și prestigiul actanților. Vom aborda eleganța british într-un mod puțin diferit, dar la fel de valabil, de la înălțimea celor două roți ale bicicletei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

De ce am cumpăra un ceas mecanic?

Discuția despre precizia unui ceas are în mod incontestabil un singur câștigător: mecanismul quartz. La fel și cea despre fidelitatea unei imagini digitale în raport cu subiectul. Dar asta nu înseamnă că picturile trebuie să dispară cu totul, nu?

+ Citiți tot articolul Comentați acum