Rezultate pentru "Europa"
Spitbank – fortul transformat în hotel
La momentul construcției, Spitbank era orice dar nu un loc confortabil. Ridicat în apropierea coastei Marii Britanii de către lordul Palmerston, fortul trebuia să apere insulele de flota lui Napoleon al III-lea. Trei secole mai târziu, același loc neprietenos e unul dintre cele mai interesante hoteluri de lux ale planetei.
Sustenabilitatea poate fi elegantă – Fletcher Amsterdam
Cu forma sa cilindrică și ferestrele rotunde, primul hotel Fletcher deschis în Amsterdam are potențialul unei clădiri-reper a orașului. Iar dincolo de designul futurist, clădirea arată o atenție sporită și la mediu – eco-chic, așa cum a fost numită de proiectant.
W Barcelona – Burj Al Arab-ul european
Silueta inconfundabilă a hotelului W a devenit astăzi un simbol al orașului Barcelona, la fel cum Burj-Al-Arab amintește de Dubai și Orient, în general. Privit din afară W este o construcție impresionantă, dar cum se simte hotelul din postura de oaspete?
Poarta către Madeira – Hotel The Vine
Dacă e un lucru la care să te gândești atunci când spui Madeira, acela este vinul produs pe insula portugheză. La 1.000 de kilometri distanță de bătrânul continent, într-un oraș ridicat pe aspirații colonialiste, Madeira e în același timp și un paradis turistic. Iar „The Vine“, unul dintre hotelurile din care merită începută descoperirea.
La poalele vulcanului, deasupra mării – Monaci delle Terre Nere
Cu un vulcan activ în imediata apropiere, Monaci delle Terre Nere sună ca un loc prea periculos pentru o vacanță liniștită. Poziționată pe un deal, în mijlocul unei livezi și cu vedere către Mărea Ionică, frumusețea casei de secol XVIII merită însă înfruntarea oricărei neliniști provocate de temperamentul aprins al vulcanului Etna.
Călătorie către „lacul poeților“ – Lake District
Considerată unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din Anglia, „zona lacurilor“ abundă în peisaje fantastice cu dealuri, păduri, munți, văi și, evident, o rețea de 16 ape stătătoare care îi conferă farmecul proverbial. E unul dintre locurile perfecte pentru petrecut toamna și ideal pentru o vacanță în liniște.
Hotel Review: Badrutt’s Palace St. Moritz – Simbolul turismului elvețian
Badrutt’s Palace a fost inaugurat într-o vreme în care turiștii aduceau cu ei la fiecare sejur mobilierul pe care aveau să-l folosească. Telefonul nu exista, iar calea ferată era considerată o invenție modernă. Același hotel s-a păstrat timp de 120 de ani o instituție a turismului de bună calitate. StyleReport.ro urmărește ce înseamnă servicii nobile în epoca modernă.
Bijuteria din Marea Adriatică – Sveti Stefan
Cetate fortificată în secolul al XV-lea, loc de retragere pentru pirații Mării Adriatice, un sat folosit ca bastion anti-otoman – insula Sfântului Ștefan a trecut prin multe. Acum e una dintre cele mai frumoase micro-stațiuni turistice din Muntenegru.
Noul pavilion Porsche de la Autostadt Wolfsburg, premiat de Consiliul German pentru Design
Pavilionul dedicat mărcii Porsche din complexul expozițional Autodtadt, deținut de grupul Volkswagen, a câștigat unul dintre cele mai prestigioase premii de design din Germania, la mai puțin de două luni de la inaugurare.
Restaurantul din stâncă – Grotta Palazesse
Ca un arhitect priceput, Marea Adriatică s-a ocupat de amenajarea completă a unui restaurant din sudul Italiei. Timp de sute de ani, valurile au săpat în interiorul falezei un spațiu folosit în trecut de nobilii italieni ca belvedere. Acum, Grotta Palazesse e unul dintre cele mai frumoase restaurante din sudul Italiei.
Hotel Review: Hotelul expozițiilor de artă – Gallery Hotel Art, Florenţa
În apropiere de Ponte Vecchio, Gallery Hotel Art face complet abstracție de cel mai aglomerat punct turistic al Florenței. Primul hotel de design din Italia se prezintă ca o combinație între stilul florentin tradițional, detalii moderne minimaliste și o galerie de artă contemporană, deschisă tuturor vizitatorilor în lobby.
Amsterdam Conservatorium
Ca un personaj de poveste, o clădire istorică din centrul cultural al Amsterdam și-a început recent cea de-a treia viață. După ce a funcționat ca bancă, sediul facultății olandeze de muzică, la 150 de ani de la înființare, construcția e gata să se afirme ca cel mai modern hotel de design din capitala Olandei.
Hotel Review – Villa Mangiacane, San Casciano, Florența
O proprietate construită de familia Machiavelli în secolul al XV-lea, Villa Mangiacane îmbină farmecul Toscanei cu specialitățile gourmet specific italiene. Arhitectura conacului proiectat de însuși Michelangelo te împinge într-o experiență cu iz istoric ridicată la un nivel de confort greu de găsit chiar și în cele mai moderne hoteluri.
(P) Berlin – București într-un minut și jumătate
Un drum la Berlin este acum mult mai simplu cu noul zborul direct Lufthansa din București, dar sufletul capitalei germane este mult mai aproape. Împreună cu Lufthansa și o echipă de grafferi am adus un perete de artă urbană de la Berlin în doar un minut și jumătate.
(P) Berlin, după aterizare: cinci opere de arhitectură modernă
Berlinul este una dintre cele mai avangardiste capitale din lume în domeniul arhitecturii. De la cupola de sticlă din Potsdamer Platz la muzeul de artă modernă Haus der Kulturen der Welt, am ales cinci destinații din capitala germană care merită văzute pe viu.
(P) Vezi tot ce vrei să vezi! Câștigă un weekend la Berlin cu Lufthansa
Pentru a marca introducerea noului zbor direct București – Berlin, Lufthansa vă oferă șansa de a câștiga o mini-vacanță de două persoane în capitala Germaniei.
La Rioja – vin și arhitectură de semnătură
O regiune din Spania e locul de legătură între vinul bun și arhitectura spectacol. După ce a primit creațiile lui Frank Gehry, Santiago Calatrava sau Zaha Hadid, La Rioja s-a transformat într-un adevărat pol al esteticii moderne. Iar povestea spune că totul a plecat de la o singură sticlă de vin.
Hotel review: Principe di Savoia Milano
Principe di Savoia este indiscutabil cel mai luxos hotel de cinci stele din Milano și unul dintre cele mai extravagante din Europa. Menține aceleași standarde asumate în urmă cu aproape 90 de ani, decoruri somptuoase și o paletă de servicii care ar rivaliza cu cele de la curtea unui rege. StyleReport.ro a experimentat pentru câteva zile beneficiile opulente ale hotelului italian. Citiți ce părere ne-a lăsat.
Cazare într-o bulă de aer
O companie franceză a deschis deja două „hoteluri bulă“ în Bouches du Rhone (lângă Marsilia) și Loir-et-Cher și, după propiile declarații, conceptul se bucură de succes. Avantajul este că încăperea gonflabilă oferă toate beneficiile unei camere de hotel (deși adevărat, pentru a ajunge la toaletă sau jacuzzi locatarii trebuie să părăsească bula), dar și o experiență de camping deosebită. La cei 4m în diametru „Bulles de rêve“ (bulele de vis) pot fi complet transparente, și sunt promovate cu gândul la astronomii amatori. Attrap Reves, compania care pune la dispoziție modalitatea de cazare, oferă un telescop performant precum și o hartă a cerului celor interesați.
O lume săpată în piatră – Hotel Argos, Cappadocia
Pe fundalul unui peisaj muntos aproape suprarealist, într-un sat cu case săpate în munte, hotelul Argos este un punct de plecare excelent pentru a explora una dintre cele mai spectaculoase regiuni ale planetei: Cappadocia.