Rezultate pentru "espresso"

Jura Impressa Z9 Touch: cafea Swiss Made

Majoritatea espressoarelor automate permit prepararea multor specialități din cafea, dar modul lor de operare nu este întotdeauna cel mai simplu. Jura Impressa Z9 Touch include un ecran tactil și mai multe rețete presetate și poate prepara aproape orice băutură printr-o simplă atingere.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

(P) Spirit de barista pentru acasă

FrancisFrancis, producătorul de espressoare fondat în Elveția de însuși Francesco Illy, proprietarul cafelei cu același nume, este o poveste născută din pasiunea pentru espresso și inspirată de designul mașinilor Ferrari.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Concept: Piamo, espressorul pentru microunde

Principiul de funcționare al unui espressor este destul de simplu: apa și aburul sub presiune trec printr-o capsulă de cafea, iar rezultatul este o băutură aromată. O echipă germană încearcă acum să facă acest mecansim simplu să funcționeze folosind un cuptor cu microunde, pentru momentele când un espressor clasic nu este disponibil.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Otto Espresso – epoca atomica, reinterpretată

În 1946, designerul italian Giordano Robbiati din Milano breveta unul dintre cele mai frumoase espressoare. Timp de câteva decenii, modelul Atomic a reprezentat o referință de design, dar a pierdut teren în fața aparatelor din ce în ce mai complicate. Prin Otto, o companie australiană speră să reînvie mitul Atomic.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

illy Art Collection Daniel Buren

Cea mai nouă colecție de cești illy Art este imaginată de artistul francez Daniel Buren și a fost prezentată în cadrul evenimentului Monumenta 2012. Ediția limitată include 4 cești de espresso și se distinge prin alternanța dungilor albe și negre – motivul vizual specific creațiilor lui Daniel Buren încă din 1965. O altă caracteristică a colecției este dimensiunea diferită a celor patru farfurioare, colorate diferit pe partea inferioară. Daniel Buren s-a născut la Paris și în cele mai multe cazuri creațiile sale arhitecturale iau forma unor amenajări temporare de mari dimensiuni, păstrate ulterior doar pe suport foto și video, denumite „photo-souvenirs”.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Handpresso auto – espresso-ul perfect, în mașină

După Handpresso Wild, versiunea unui espressor mobil, compania franceză lansează un aparat dedicat folosirii în mașină. Handpresso Auto poate fi alimentat de la bricheta electrică de 12 V a automobilului și, pentru a pregăti o cafea caldă, are nevoie de 50 ml de apă și o doză specială E.S.E (Easy Serving Espresso). Apa este fiartă până la temperatura potrivită și, în doar câteva secunde, aparatul anunță prin trei sunete succesive prepararea espresso-ului. Aparatul poate fi cumpărat de pe site-ul oficial al producătorului pentru 149 de euro.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Secretul unui espresso perfect

Ca în toate domeniile în care se vorbește despre gust, arome și degustare, cafeaua are regulile ei. La fel ca la vinuri, există soiuri de mai bună calitate și sortimente considerate mai slabe. La fel ca în cazul whisky-ului, adeseori gustul este un „blend“ dintre mai multe tipuri de cafea. Espresso-ul cere o anumită conduită de preparare și degustare, ceea ce ridică o întrebare pertinentă. Cunoașteți gustul espresso-ului făcut corect?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Espresso – cea mai personală cafea

În doar câteva zeci de ani în secolul al XVII-lea, cafeaua a devenit o băutură comună în marile metropole ale Europei, dar puține popoare au adoptat licoarea cu aceeași fervoare ca și italienii. La doar două secole după introducerea băuturii, italienii deja creaseră mai multe mașinării menite să extragă toate savoarea boabelor aparent magice. Așa a apărut, în 1884, primul espressor, care avea să definească modul în care cafeaua este băută în următorul secol.

+ Citiți tot articolul Comentați acum