Rezultate pentru "ecologic"

Bijuterii din lemn după o idee prețioasă

Designerul Vanessa Chew creează bijuterii a căror valoare nu se măsoară în carate ci în originalitatea soluțiilor de asamblare: resturi de lemn, lână, lipici non-toxic și ulei natural.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Mobilier croșetat din rocă vulcanică – Maffam Freeform

Un studio de design din Letonia oferă o soluție ecologică pentru producția mobilierului de exterior. Maleabil, rezistent, ușor de prelucrat și extrem de durabil, bazaltul este materialul care le permite designerilor Maffam Freeform să creioneze mese, scaune și, orice altă formă la care se pot gândi.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Lămpi bio-luminescente, mese care generază metan și stupi urbani – Philips Microbial Home

Imaginați-vă o casă în care iluminarea se face prin mai multe vase umplute cu organisme bioluminescente, iar resturile rămase după prânz vor genera gazul cu care veți găti cina. Philips propune prin conceptul ultra-eco Microbial Home o alternativă futuristă care promite să reducă amprenta ecologică a fiecărei case la doar o fracțiune față de cea din prezent.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Arhitectură și ecologie: în Milano se construiește prima pădure verticală din lume

Bosco Verticale este un turn care își propune să rezolve problema lipsei de vegetație din marile orașe. Clădirea de 27 de etaje servește ca spațiu de locuit, dar și ca un mod de a produce, recupera și recicla energie. Arborii vor fi plantați pe balconul fiecărui apartament cu scopul de produce oxigen și de a feri interiorul camerelor de poluare căldură excesivă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Iedera fotovoltaică – noua modă a panourilor solare

Cu toate că sunt foarte utile ca sursă de energie alternativă, estetic vorbind, panourile solare nu produc vreun soi de emoție. Solar Ivy este o soluție interesantă prin comparație și un adevărat prieten al arhitecților. Energia nepoluantă nu a fost vreodată pusă într-o formă mai bună.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Valoare sustenabilă – Team 7

În cazul mobilierului, ecologia se traduce cum nu se poate mai simplu. Nevoia pentru piese rezistente, fabricate natural din materiale complet reciclabile a atras atenția unuia dintre cele mai premiate ateliere de creație din ultimii ani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum