Rezultate pentru "designeri"

Cum a ajuns Mini un fashion statement – interviu cu Markus Syring, designer MINI

Markus Syring poate părea un om obișnuit atunci când îl întâlnești. Momentul în care îți povestește istoria MINI este momentul în care înțelegi că omul potrivit „s-a întâlnit” cu momentul potrivit pentru a duce povestea mai departe. Adică exact acum 13 ani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Mătase din pânza păianjenului țesător sferic

Un britanic și un american din industria modei au pornit în căutarea aproape nebunească a celui mai fin material din lume. După patru ani, 1,2 milioane de păianjeni adunați manual și un total de 80 de oameni care au contribuit la producție, pelerina aurie rezultată se apropie cel mai mult de dezideratul lor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Părintele pantofilor fetiș – Salvatore Ferragamo

Recent, Christian Loubutin își apăra cu înverșunare dreptul de a folosi cu exclusivitate talpa roșie a pantofilor cu toc pe care îi creează. Atât el cât și alți producători moderni de „fetish shoes“ nu fac altceva decât să calce pe urmele lăsate de Salvatore Ferragamo, creatorul de pantofi cu 20.000 de modele desenate și 350 de patente de invenție. Citiți povestea inventatorului tocului stiletto, al pantofilor cu talpă din plută și sandalelor „invizibile“.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Imperiul construit cu o singură rochie – Diane von Furstenberg

Atunci când Diane von Furstenberg prezenta în 1974 „rochia petrecută“ (wrap dress) presa americană o numea „cel mai vandabil designer de la Coco Chanel încoace“. Aproape 40 de ani mai târziu fosta prințesă, fiica unui emigrant român și a unei supraviețuitoare a Holocaustului, poartă unul dintre cele mai cunoscute nume ale industriei de modă. Povestea de succes a DVF a început de la primul design.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Istoria genților care au schimbat cursul modei – Roberta di Camerino

Giuliana Camerino a dat tonul pentru designul genților de marcă din ultimii 50 de ani. Stilul ei unic nu doar că a precedat creațiile similare Gucci, Bottega Venetta sau Prada, dar le-a influențat până la identitate. Casa de modă Roberta di Camerino este „inventatoarea“ genților status, acompaniate de multe zerouri, dar asta într-o perioadă în care frumusețea conta mai mult decât succesul de marketing.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Moștenirea marchizului de Barsento – Emilio Pucci

Emilio Pucci este o persoană greu de încadrat într-un tipar. În mod ironic, într-un final exact cu asta și-a ocupat o mare parte din viața extrem de plină – tipare de modă. Ce anume l-a făcut pe sportivul de performanță, militarul, omul politic și nu în ultimul rând marchizul Emilio Pucci să aleagă o carieră în modă? Un talent greu de măsurat!

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Damir Doma – eleganța tăieturilor simple

Damir Doma explorează masculinitatea şi feminitatea prin siluetele poetice pe care le crează, inspirate de lumea artei şi a arhitecturii. Drapajele şi volumele, jocul complex cu materialele spectaculoase şi croiala curată caracterizează cel mai bine universul designerului german.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Manoush: boem, chic şi un strop de kitsch

„Cine este Manoush? Manoush este sufletul meu nomad, porecla mea încă din copilărie. Trebuie să spun că eram un fel de versiune sălbatică a Smaraldei din «Cocoșatul din Nôtre Dame», cu jupe până la glezne, cu o eşarfa roz-bonbon legată în păr şi mâinile încărcate de brăţări. Cu cât era mai strălucitor, cu atât mă simţeam mai fericită”, spunea la un moment dat Frederique Trou Roy, principalul designer al casei de modă Manoush.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Alexander McQueen – lord, huligan, romantic

“Îmi pasă de independenţa unei femei. Nu-mi place când arată naivă sau fragilă, vreau să fie mai puternică. Dacă un bărbat se duce la ea, atunci trebuie să aibă nevoie de curaj ca s-o abordeze. Nu-mi place să se profite de femei”, spunea Alexander McQueen, unul dintre cei mai spectaculoşi couturieri britanici din toate timpurile.

+ Citiți tot articolul Comentați acum