Rezultate pentru "design italian"

Alfa Romeo Giulietta Sprint – O gură de aer italian

Despre automobilele italiene se pot face multe critici dar niciodată nu va fi un reproș lipsa de personalitate. Alfa Romeo se poate lăuda, încă, cu un temperament care te duce cu gândul acolo sus, acolo unde “niște mașini roșii” bântuie vise și transformă bărbații în copii.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Sunboo – Ecologie la modă

Ochelarii Sunboo fac din grija pentru mediu o modă. Studioul italian folosește rame din bambus și lentile organice pentru a concura cu mărcile consacrate a căror modele sunt din plastic sau metal.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

(P) Spirit de barista pentru acasă

FrancisFrancis, producătorul de espressoare fondat în Elveția de însuși Francesco Illy, proprietarul cafelei cu același nume, este o poveste născută din pasiunea pentru espresso și inspirată de designul mașinilor Ferrari.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Legătura dintre lumină și artă: Foscarini

O marcă italiană de design este atât de marcată de ideea de inovație încât a inclus betonul pe lista materialelor folosite. N-ar fi nimic neobișnuit până acum dacă Foscarini nu s-ar ocupa de proiectarea, inovarea și modificarea cu totul a corpurilor de iluminat.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Design italian, din Italia – Europeo

În pofida tendințelor de externalizare a producției din motive financiare, anumite lucruri nu pot părăsi țara de origine. Ce ar mai fi designul „Made in Italy“ fără efortul și dedicarea unor firme italiene în producția de mobilier, pe pământ italian? Un vis urât, spune compania Europeo, un producător cu 30 de ani de experiență.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Când ceștile de cafea se transformă în artă

illy Art Collection este un experiment în cadrul căruia artiști contemporani din diferite domenii folosesc ceașca de espresso ca suport pentru un mesaj artistic. Până în prezent, colecția include 70 de nume cu greutate din lumea artistică. Printre ei, Federico Fellini, Pedro Almodovar, Anish Kapoor sau Francis Ford Coppola.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Designeri din epoci diferite – Zanotta

Timpul trece altfel pentru designul de calitate. Așa se explică de ce o marcă precum Zanotta amestecă în colecțiile sale mobilă desenată pe parcursul a mai mult de 70 de ani. Cine ar fi crezut că un scaun proiectat în 1930 poate sta atât de natural alături de un model fabricat pentru prima dată în 2010.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Idei de design pentru o bucătărie deschisă – Armando Ferrani

Curentul bucătăriilor deschise nu mai e o surpriză pentru nimeni în lumea designului interior. Sugestiile de amenajare sunt însă binevenite, mai ales din partea unei mărci precum Armando Ferriani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Mobilierul care se transformă – Clei Italia

Acum ceva timp, un film prezentând piese de mobilier foarte apropiate de ideea roboților Transformers făcea furori pe Internet. Încă uimește, chiar și în urma celor 3 milioane de vizualizări adunate. Atenție, vizionarea lui poate avea ca efecte adverse căutarea unui pat în orice piesă de mobilă care vă înconjoară!

+ Citiți tot articolul Comentați acum