Rezultate pentru "design interior"

Doi studenți români la arhitectură schimbă modul în care privim spațiul interior

Life Edited este în același timp o soluție de amenajare inteligentă și un îndemn la o viață mai simplă și mai fericită. Designul redus la liniile esențiale presupune o folosire eficientă a spațiului, eliminarea elementelor inutile și montarea unor piese de mobilier cu uz multiplu. Doi arhitecți români au găsit soluția pentru a împacheta 8 camere cu funcționalitate diferită într-un spațiu de doar 32 mp.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Designul între pictură și inginerie – Mihai Popescu

Mihai Popescu este un designer care crează ca un artist, dar gândește ca un inginer. Fiecare dintre proiectele sale ar putea lua oricând locul unui platou de filmare. Doar că în locul personajelor, actorii sunt chiar clienții restaurantelor, barurilor și cafenelelor pe care le-a imaginat.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Experimentalismul, un alt mod de a vedea designul în România

Lucrările de design interior ale lui Robert Marin îl plasează în categoria profesioniștilor atipici din România. E unul dintre designerii care lasă în urmă creații puternice, incitante și provocatoare. StyleReport.ro și revista de arhitectură Igloo și-au propus să vă prezinte într-un program serial creațiile celor mai spectaculoși designeri și arhitecți autohtoni. Robert Marin este unul dintre ei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cina alături de omida care fumează narghilea – restaurantul Alice în Țara minunilor

De la intrare și până în sala de mese, designul interior al unui restaurant din Tokyo este cu totul inspirat de povestea fantastică a lui Lewis Carroll. Clienții pot lua masa între cești de ceai enorme, cărți de joc și camere tematice. Fiecare detaliu amintește de câte un personaj, într-un concept care aparține atelierului japonez Fantastic Design Works.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hotelul care curge – Pattaya, Thailanda

De cele mai multe ori, un hotel este un mijloc și nu o destinație în sine. Cu atât mai puțin, oferta sa nu prezintă mai niciodată holurile și spațiile comune ca pe un atu al clădirii. Un hotel din Thailanda a încercat să recreeze imaginea plajelor locale în încăperile comune interioare. Mobilierul, instalațiile suspendate, toate reproduc mișcarea valurilor sau unduirea nisipului cu un rezultat absolut spectaculos.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Restaurant deschis în palatul Opéra de Paris

Proiectul unui restaurant în interiorul maiestuosului Palat Garnier din Paris a adunat mai mult de 130 de ani de așteptare și trei încercări nereușite. Nimeni până la arhitectul Odile Decq nu a reușit să și ducă la bun sfârșit planul: deschiderea unui restaurant în interiorul uneia dintre cele mai grandioase clădiri de operă din lume.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

9 hours – hotelul capsulă japonez care îți programează timpul

Nine hours este un hotel capsulă ultra-minimalist din Kyoto, Japonia. Eficiența dusă la extrem împarte ospitalitatea niponă într-o adunare simplă: o oră pentru duș și toaletă + șapte ore de somn + o oră de odihnă = nouă ore.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Mașina de gătit pe post de catedră

Începutul anului școlar în academiile culinare „de designer“ ar trebui să fie un motiv serios de bucurie pentru toți cursanții. Aportul unor ateliere de design a schimbat complet conceptul a două școli de bucătari din SUA și Australia permițându-le să adauge și designul pe lista de atracții, dincolo de profesorii de prestigiu.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Restaurantul florărie – The Folly

The Folly este un concept răcoritor pentru un restaurant, fie el londonez sau nu. Un loc unic, adresat în special nehotărâților. Inclusiv patronilor le-a fost greu să se hotărască dacă vor să facă din el grădină botanică sau restaurant-bar. Soluția a fost simplă – le-au făcut pe amândouă într-un singur loc.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Un loc de muncă fără stres

Cel mai probabil citiți aceste rânduri din același gen de loc din care au și fost scrise – un birou. Șansele ca serviciul la care mergeți zilnic să arate ca atelierul de arhitectură din următoarele imagini sunt însă destul de mici. Doar dacă nu lucrați pentru firma Selgas & Cano.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

De la neo-brutalism la art-deco – Sergey Makhno

Poate că am greșit atunci când am exclus Ucraina de pe lista țărilor cu influență în design. Adevărul e că nu e exact primul lucru care ne vine în minte atunci când amintim despre vecinii noștri estici. Studioul Sergey Makhno ne desființează părerea.

+ Citiți tot articolul Comentați acum