Rezultate pentru "desert"

Secretul dulce al Vienei – Sacher Torte

Grupul Sacher s-a extins azi la un număr patru cafenele și două hoteluri de lux, singurele locuri din care poate fi cumpărată prăjitura devenită un simbol pentru Austria. Rețeta Sacher Torte este ținută secret chiar și la 180 de ani de la prima servire. Noi vă spunem însă povestea ei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Lungul drum al macaronului către celebritate

Fără macaron, prăjitura colorată cu înveliș crocant și cremă la mijloc, Ladurée ar fi rămas o patiserie obișnuită pariziană. Nici o rușine, având în vedere că francezii oricum sunt cei mai buni patiseri, dar orice alt deznodământ dincolo de succesul de talie mondială la care a ajuns fursecul în cei peste 100 de ani de existență ar fi fost un compromis dezamăgitor pentru firma franceză.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cum a devenit gelato un fenomen global – Gelato University, Bologna

Holy Randrianasolo visează să deschidă prima cofetărie specializată în gelato din țara sa natală, Madagascar. Femeia în vârstă de 44 de ani este doar unul din miile de cursanți care se adună în fiecare an la “Gelato University”, în apropiere de Bologna, la sediul companiei Carpigiani, unul dintre principalii producători de aparatură pentru producția de înghețată din lume, relatează France Presse.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

(P) Buticul de ciocolată – Venchi

Dacă sunteți un împătimit al dulciurilor, veți găsi în capitală câteva locuri în care oferta e concentrată pe ciocolată gourmet. Printre ele, unul dintre reprezentanții cu istorie, Venchi, un magazin cu atât mai atrăgător cu cât își completează „expoziția“ de produse fine și cu gelato, un tip de înghețată specific italian, realizat exclusiv din produse naturale.

+ Citiți tot articolul Comentați acum