Rezultate pentru "delicatese"

Perla neagră a gastronomiei – scurtă introducere în lumea caviarului

Din Persia antică până în saloanele celor mai selecte restaurante de astăzi, caviarul a fost dintotdeauna sinonim cu rafinamentul culinar în majoritatea culturilor de pe glob.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Obsesia diamantelor comestibile – trufele

Trufele sunt vedetele naturale ale gastronomiei franceze și italiene, ciuperci atât de valoroase încât ar putea avea propria lor piață internațională de schimb. După șofran, ocupă locul al doilea în lista celor mai prețioase delicatese crude, cu sume record cerute pentru un singur kilogram. Încercăm să explicăm de ce aceste ciuperci, urât mirositoare vânate de căutători, câini, porci, gurmanzi și bucătari în același timp sunt atât de apreciate.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Prosciutto di Parma – sare, soare și timp

Numele de “prosciutto” vine din latinescul perexiccatus, care înseamnă “bine uscat”. Produs în zeci de varietăți regionale, jambonul uscat italian cel mai apreciat se găsește în nordul țării, în regiunea nordica Emilia-Romagna, în jurul orașului Parma. Prosciutto di Parma este protejat de standardul DOP (Denominazione di Origine Protetta – Denumire de Origine Protejată) și este, aparent, ușor de preparat: nu e nevoie decât de carne de porc, sare, mirodenii, aer proaspăt și soare.

+ Citiți tot articolul Comentați acum