Rezultate pentru "dama"

Realitate și fantasmă în cea mai recentă colecție Valentino Haute Couture

Designerii Valentino au creat un mix interesant de forme și țesături în cea mai recentă colecție haute couture a casei de modă. Concepută asemănător unei expoziții de artă, colecția Valentino respectă toate rigorile didactice ale unei introduceri în lumea haute couture.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Culoare, umor și multiculturalism – primăvară-vară Stella Jean

Colecțiile semnate Stella Jean sunt ca o călătorie în jurul lumii. Un designer exuberant, Stella combina cu lejeritate simboluri, elemente grafice extrem de diverse și culori puternice.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Apariția unei legende – jacheta Chanel

În urmă cu jumătate de secol, Coco Chanel revoluționa moda feminină prin prezentarea unei jachete unice. Fabricată din tuid, cu linii inspirate de sacoul masculin, jacheta Chanel ajungea simbolul vestimentației feminine moderne. Producătorul francez îi prezintă povestea.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

5 tendințe de modă pentru sezonul primăvară-vară 2013

Prin comparație cu anul trecut, tendințele de primăvară ale anului 2013 ar putea fi percepute ca o actualizare subtilă a unor direcții deja cunoscute. Reîntâlnim imprimeurile orientale, folosirea intensivă a formelor grafice și deja „tradiționalul“ curent retro.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Istoria Dior prin ochii actriței Marion Cotillard

Ce se întâmplă în atelierele uneia dintre cele mai titrate mărci haute-couture franceze? Cum se stabilesc noile direcții, care este logica după care se îmbină prezentul și trecutul? Dior a realizat un „web-documentar“ în care își prezintă cele mai intime secrete creative. Seria de 7 filme redescoperă marca prin ochii actriței franceze Marion Cotillard.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Guess aniversează 30 de ani de existență

Au trecut 23 de ani de la prima ședință foto a Claudiei Schiffer pentru brandul de îmbrăcăminte Guess. Multe altele s-au desfășurat între timp, mai ales având în vedere că top-modelul de origine germană a fost timp de mai mulți ani unica imagine a brandului. Acum însă, pictorialul special aniversează trei decenii de la fondarea mărcii Guess și prezintă colecția „30 sexy years“ într-o notă retro cu fotografii alb-negru și trimiteri către stilul și atitudinea anilor ’50. Multe lucruri au rămas neschimbare. Fotograful este aceeași Ellen von Unwerth, directorul creativ al mărcii americane este în continuare Paul Marciano, iar Claudia Schiffer, la cei 40 de ani împliniți, este la fel de frumoasă.  

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Tendințe pentru toamnă-iarnă 2012

Calendarul de modă pentru sfâșitul anului 2012 pare o reaplicare a unor trend-uri deja cunoscute. Imprimeurile, decorațiunile sau influențele orientale sunt abordări acoperite într-un fel sau altul de sezoanele trecute. Chiar și așa, se simte o vibrație nouă în moda anului 2012.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Haine pentru bună-dispoziție – Moschino Cheap & Chic

Stilul Cheap & Chic e tineresc, amuzant, colorat și respectă întreaga ambiție a creatorului Moschino de a aduce o vibrație nouă în modă. E probabil singurul brand capabil să amestece imprimeurile cu fructe, legume și flori într-o colecție atât de proaspătă că îți vine să muști din ea.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

MLH, colecția primăvară-vară 2012

MLH, una dintre puținele mărci de modă românești cu un real succes în străinătate a anunțat prezentarea colecției primăvară-vară 2012. Accentul cade pe rochiile de seară ale designerului Maria Lucia Hohan, aceleași creații care au apărut purtate de numeroase vedete hollywoodiene.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Designerul de genți Leonardo da Vinci

O schiță a unei genți desenate de Leonardo da Vinci a fost refăcută după 30 de ani de către curatorii Museo Ideale, muzeul din orașul natal al inventatorului italian. Se pare că pe lângă numeroasele planuri arhitecturale, schițe ale unor mașinării și opere de artă, inginerul renascentist avea și pasiunea proiectării accesoriilor de modă. „Pretiosa“ este unul dintre puținele desene păstrate.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

O mașină transformată în…îmbrăcăminte

Automobilul cu propulsie hibridă Lexus CT Hybrid a fost dezasamblat în părțile componente și refolosit pentru a crea o linie de îmbrăcăminte și accesorii. Patru designeri din lumea modei au creat un trenci, o pereche de pantofi, bijuterii și ochelari din piese auto, potrivite pentru colecția unui producător de haine de lux.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Tendințe ale modei feminine în sezonul primăvară-vară 2012

Sezonul primăvară-vară 2012 pare unul nehotărât. Rochiile anilor ’20 defilează alături de imprimeuri futuriste, nuanțele neon sunt completate de sclipiri metalice. Am identificat patru tendințe generale ale vestimentațiilor de început de an. Ne ajută mărci precum Salvatore Ferragamo, Ralph Lauren sau Dolce & Gabbana.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Creațiile designerului italian Valentino Garavani expuse într-un muzeu digital

Toate rochiile importante ale designerului Valentino Garavani, desene, schițe, interviuri filmate, apariții în presă și prezentări de modă sunt cuprinse în muzeul virtual „deschis“ pentru download.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Piesa vestimentară cu buton on/off – tunica. Tendințe pentru final de an.

Tunica se află în garderoba umană, fără exagerare, de mii de ani. Apare și dispare aparent după propria inițiativă, îmbunătățindu-se sau revenind la origini în funcție de viziunea designerilor. În sezonul toamnă iarnă 2011-2012 în anumite colecții este prezentată ca o adevărată uniformă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Lenjerie pentru picior – Half Pretties

Există mânuși, port-jartiere, ciorapi și lenjerie intimă executate cu atenție, în modele complicate de dantelă. Imaginația unei creatoare din America prezintă Half Pretties, accesoriile care aduc un plus de feminintate…pantofilor feminini.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil – trenciul

Bretelele și inelele trădează originea militară a trenciului impermeabil. Defilările armate au fost însă înlocuite de cele de pe podiumurile de modă, iar concluzia e clară: pardesiul a intrat în categoria „evergreen“ a îmbrăcămintei. Și nici nu va ieși prea curând.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Scurte sfaturi de stil: puloverul de cașmir

Cașmirul este o lână foarte fină a caprei cu același nume, crescută în mai multe zone din Asia. Mai detaliat, apar discuții despre puritate, preț și calitate. Ce anume face diferența între calitatea reală a puloverelor de cașmir și capcanele de pe piață, în articolul următor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Revenirea la feminitate

După ani întregi în care moda pentru femei s-a îndepărtat de delicatețe și forme pur feminine. După ce culorile pastelate s-au întunecat până la confundarea cu cele din garderoba bărbaților, Marc Jacobs, designer Louis Vuitton și Karl Lagerfeld din partea Chanel au rezolvat totul cu o singură tușa de creion.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cum ia naștere o geantă de calitate

Manufactura a devenit principalul atu al pieței bunurilor de lux. Atenția la detalii, cusăturile realizate manual, tăierea pielii de către un maestru pielar și nu de către o mașinărie sunt atribute care țin de atelierele cu renume. Cum anume se desfășoară procesul producției unei genți de calitate, puteți vedea în filmele următoare, cu actori celebri pe piața de profil: Dolce & Gabbana, Gucci, Dunhill, Louis Vuitton sau Salvatore Ferragamo.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Patru tendințe ale modei feminine în sezonul toamnă-iarnă 2011-2012

Părerile despre tendințele modei variază de la designer la designer, de la un expert la altul. Câteva dintre opiniile oamenilor de modă privitor la îmbrăcămintea feminină a sezonului de toamnă-iarnă par a se intersecta în anumite puncte. Aceleași pe care le găsiți exemplificate în articol alături de exemple din noile colecții, Gucci, Etro, Alexander McQueen, Moschino, Ralph Lauren și alții.

+ Citiți tot articolul Comentați acum
Page 1 of 212