Rezultate pentru "concept hitech"

Project Glass – ecranul de smartphone se mută pe o lentilă de ochelari

Google a început astăzi testarea Project Glass, un sistem de realitate augmentată integrat într-o pereche de ochelari care, dacă va deveni realitate, are toate șansele să schimbe radical locul pe care tehnologia îl ocupă în viața de zi cu zi.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Primele jaluzele virtuale, unul dintre cele mai spectaculoase concepte de la CES 2012

Unul dintre cele mai interesante și spectaculoase concepte de la ediția de anul acesta a Consumer Electronics Show nu este nici un smartphone ultra-subțire, nici un ultrabook deosebit sau o tabletă inovatoare, ci un lucru cu o utilitate mult mai clară: un set de jaluzele virtuale, practic un ecran care se montează în locul unei ferestre și se poate transforma printr-o singură atingere din LCD în panou transparent.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Holograme, ecrane ultra-subțiri și sinergie totală între aparate – viitorul după Microsoft

În viitor, aparatele electronice pe care le vom folosi vor avea doar câțiva milimetri grosime, vor putea fi transparente sau opace în funcție de situație și vor comunica între ele într-un mod extrem de simplu și de natural. Computerele viitorului vor putea fi controlate printr-o multitudine de mijloace, de la clasicul input tactil, la comenzi gesticulate prin interfețe în stilul Xbox Kinekt, iar interfețele vor putea fi proiectate holografic. Sună fantezist? Nu și pentru Microsoft.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Nest, termostatul care economisește energie prin inteligență artificială

Ecranul LCD, programarea și monitorizarea prin wi-fi, dar mai ales capacitatea de a învăța obiceiurile zilnice ale utilizatorilor fac din termostatul Nest un bun exemplu despre cum arată viitorul electrocasnicelor. Proiectat de ingineri care au lucrat pentru dezvoltarea iPod, Nest face economii de energie importante adaptând în mod dinamic temperatura casei la nevoile consumatorilor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Televiziune, internet și jocuri prin o singură telecomandă – toggle

Un studio de design din Seattle, SUA, a dezvoltat un dispozitiv care elimină problema multitudinii de butoane în cazul televizoarelor inteligente. Foarte asemănătoare unui schimbător de viteze auto, toggle trece instantaneu de la o tastatură folosită pentru chat sau navigare pe Internet la o interfață tactilă de control a jocurilor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Concept: Prius X Parlee, bicicleta care schimbă vitezele cu puterea gândului

Producătorul american de biciclete Parlee, în colaborare cu Toyota și Deeplocal, o companie specializată pe interpretarea de semnale neuronale, au prezentat primul prototip al unei biciclete ale cărei viteze pot fi schimbate folosind exclusiv puterea gândului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Concepte dintr-un viitor nu foarte îndepărtat – Electrolux design Lab 2011

În fiecare an, concursul Electrolux Design Lab invită concurenți din toată lumea să-și imagineze viitorul aparatelor electrocasnice. Ediția 2011 tocmai a ajuns în faza finalei, sub tema „Mobilitate inteligentă“ fiind alese printre altele o mașină de spălat portabilă, un cuptor cu microunde în variantă de buzunar și aspiratorul capabil să urmărească gesturile proprietarului pentru a face curățenie.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

La Seul s-a deschis primul supermarket bidimensional

Imaginați-vă un nou mod de a face cumpărăturile: în timp ce așteptați să vină metroul, vă alegeți produsele dorite de pe un perete acoperit de imaginea unor rafturi de supermarket folosind un telefon inteligent, iar în câteva ore totul vă este livrat acasă de un curier rapid. Sună fantezist? La Seul deja se întâmplă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Google lansează un serviciu de management al reputației online

Internauții își vor putea controla mai simplu reputația pe internet mulțumită unui nou serviciu oferit de Google. Funcția “Me on the web” (Eu pe Internet) este integrată în profilul Google al fiecărui utilizator și permite setarea de alerte atunci când un set de cuvinte cheie, cum ar fi numele sau adresa de email, sunt postate undeva pe internet.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

OnLive – gaming fără griji

Vorbeam în urmă cu ceva timp despre cloud computing și modul în care această tehnologie va schimba modul în care facem multe dintre lucrurile uzuale care ne umplu viața digitală. OnLive promite o experiență total nouă: imaginați-vă că veți putea juca același joc video pe orice computer, smartphone sau tabletă, fără să conteze cât de puternic este aparatul, oriunde, oricând.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Intel Museum of Me – primul muzeu online despre tine

Intel a lansat miercuri un nou sistem de agregare a conținutului din rețeaua de socializare Facebook, care adună cuvinte, fotografii, “like”-uri și prieteni într-o galerie virtuală care simulează un muzeu dedicat personalității fiecăruia dintre noi.

+ Citiți tot articolul Comentați acum