Rezultate pentru "concept design"

Hotelul de pe pistă – JetWay

Construcția futuristă din imagine este o cameră de hotel pentru avioane private care se montează direct pe pista de aterizare. Un studio de design din Serbia a primit comanda unui astfel de proiect din partea unei categorii de clienți care au nevoie de un timp de odihnă înainte de a pleca spre altă destinație. Oricât de excentric ar suna, rezultatul este spectaculos.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Viața în interiorul unui ou plutitor

(Încă) o casă eficientă din punct de vedere energetic nu mai reprezintă neapărat o noutate. Exbury Egg se desparte de plutonul clădirilor sustenabile printr-o formă aparte și un nou mod de abordare al unei existențe „verzi“: viața pe apă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ceramic Stereo – conceptul care încearcă să schimbe modul în care interacționăm cu tehnologia

Ecranele tactile au schimbat complet modul în care oamenii iau contact cu tehnologia, dar odată cu ele a apărut și nevoia unei evoluții. „Connected interactions“, un proiect demarat de designerul Victor Johansson, propune un amestec între funcțiile touch ale telefonului mobil și gesturile uzuale, de zi cu zi.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Apple ar putea lansa un ceas inteligent cu ecran flexibil din sticlă

Apple ar putea testa un ceas inteligent, care să fie bazat pe sistmeul de operare iOS, folosit în prezent pentru telefoanele iPhone și tabletele iPad, conform unor surse din interiorul companiei, citate de New York Times și Wall Street Journal.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Michael de Bono, designer BMW: „Pasiunea pentru viitor mă urmărește!”

Michael de Bono este un exponent al noii generații de designeri auto. Își justifică apartenența într-o clasă diferită prin vârstă, dar și prin modul neconvențional de a privi automobilul. Se declară un fan al filmelor SF și, spre norocul lui, industria auto de acum îi dă șansa să pună în aplicare (aproape) toate ideile avangardiste care îi vin.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Obiectele care își aleg singure forma – proiectul Rising

Robert van Embricqs nu este un nume cunoscut pe scena designului. Are însă toate șansele de a deveni unul dintre cei mai apreciați designeri olandezi odată cu dezvoltarea pieselor de mobilier care pot fi restrânse la o singură placă de lemn. Scaunul și masa Rising sunt aplicații extrem de simple, dar proiectul anticipă și dezvoltări ulterioare la fel de spectaculoase.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Lămpi bio-luminescente, mese care generază metan și stupi urbani – Philips Microbial Home

Imaginați-vă o casă în care iluminarea se face prin mai multe vase umplute cu organisme bioluminescente, iar resturile rămase după prânz vor genera gazul cu care veți găti cina. Philips propune prin conceptul ultra-eco Microbial Home o alternativă futuristă care promite să reducă amprenta ecologică a fiecărei case la doar o fracțiune față de cea din prezent.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Concept: Un vehicul de forma unei balene ar putea fi soluția pentru curățarea fluviilor europene

Vincent Callebaut, un arhitect belgian specializat în designuri ecologice, prezintă o nouă idee pentru epurarea apelor fluviale din Europa. Physalia este un vehicul plutitor autonom din punct de vedere energetic care ar avea rolul de a circula pe cursul fluviilor, servind ca obiectiv turistic, laborator de cercetare si statie mobila de bio-filtrare a apei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Expoziția florilor hibride – Andreas Verheijen

Andreas Verheijen este un artist al florilor. Dar dacă plantele în sine sunt o formă de artă naturală multisenzorială, de ce culege altcineva laurii pentru frumusețea lor? Folosind materialul oferit de natură, olandezul ridică ziduri florale, aranjamente curajoase și, mai mult…crează plante noi.

+ Citiți tot articolul Comentați acum