Rezultate pentru "complicatie mecanica"

Finețea unui ceas mecanic – cum iau naștere cadranul, mecanismul și carcasa

Pentru un obiect care măsoară doar 42 mm în diametru, un ceas mecanic e extrem de greu de fabricat. În segmentul Haute Horlogerie producția pentru un singur exemplar poate dura chiar până la un an, timp în care mecanismul, carcasa și cadranul trec prin mai multe procese complet diferite. Cum decurge exact manufacturarea unui ceas, puteți vedea în filmele din articol, cu ajutor din partea orologeriei Franck Muller.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Minune mecanică în 364 de componente – Opus XIII

Harry Winston a prezentat cea mai recentă iterație a seriei Opus, un ceas dezvoltat în parteneriat cu maestrul ceasornicar Louis Ballouard. Ca în fiecare an, modelul lansat de Harry Winston este cel mai complex ceas al seriei, o minune mecanică cu 364 de componente și un mod unic de a indica timpul.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Noua față a tourbillon-ului – Greubel & Forsey

La aproape 220 de ani de la apariție, tourbillon-ul continuă să fie considerat cea mai fascinantă complicație orologeră din toate timpurile. Există dezbateri aprinse în jurul utilității sale pentru ceasurile mecanice de mână, dar asta nu oprește producători precum Greubel Forsey să reimagineze, reinventeze, redeseneze din temelii complicația.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Dansul orelor și al minutelor – Harry Winston Opus XII

Salonul de ceasuri de la Baselworld va primi în curând un articol complet pe StyleReport.ro, dar până atunci ne oprim asupra spectacolului prezentat în fiecare an de Harry Winston. Seria Opus a ajuns deja la numărul al 12-lea în căutarea modurilor alternative de a afișa timpul. La fel ca și anul trecut, orologeria abandonează complet indicatoarele în favoarea unor complicații speciale.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ghid StyleReport.ro – principalele complicații orologere explicate

Orice funcție suplimentară a unui ceas mecanic dincolo de indicarea orelor și minutelor se numește complicație. Dacă un model simplu are un mecanism format din doar 250 de piese separate, un ceasornic complicat ajunge ușor la câteva mii de componente. Care sunt complicațiile, cum se citesc și la ce ajută, puteți citi în articolul următor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Povești spuse de ceasuri – complicațiile poetice ale Van Cleef & Arpels

Primul ceas din seria poeziilor mecanice Van Cleef & Arpels indica timpul cu ajutorul unei zâne plasate în centrul cadranului. Au urmat întâlnirea de pe podul îndrăgostiților, plimbarea în Paris și zborul unui balon decupat din romanele Jules Verne, toate, ceasuri care dincolo de a arăta ora, spun o poveste de dragoste.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Orologerie hidromecanică – HYT H1

Măsurarea timpului cu ajutorul apei are o vechime de aproape 3.600 de ani și a fost inventată de către babilonieni. Forma modernă a acestei tehnici se numește HYT H1, primul ceas care pentru a funcționa folosește un lichid luminescent și două pompe care îl deplasează în interiorul unui tub.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ceasul cu indicatoare extensibile – Parmigiani Toric Oval

Dacă numele Parmigiani Fleurier nu vă spune mare lucru, modelul Toric Oval este un mod excelent de a face cunoștință cu marca. Unul dintre cele mai frumoase ceasuri ale anului, ticăitorul cu carcasă ovală are cele două indicatoare construite asemeni unor armonici care își schimbă dimensiunea. Ideea nu aparține elvețienilor, ci unor ceasornicari britanici care implementau acele extensibile în urmă cu mai bine de 200 de ani, dar transpunerea în versiunea pentru încheietura mâinii este fascinantă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

A.Lange & Söhne, cel mai titrat producător german de ceasuri, reprezentat și în România

Producătorul de prestigiu al ceasornicăriei germane, A. Lange & Söhne, ajunge după o lungă așteptare și în România. Cu o istorie de 166 de ani manufactura este una dintre cele mai importante din segmentul de top al orologeriei mondiale.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Tehnica lui 2011, influența lui 1911 – MBF Legacy Machine no.1

A-l pune pe fondatorul mărcii MB&F să gândească spre trecut e ca și cum ai încerca să explici Internetul unei persoane din secolul al XVI-lea. Și totuși, a făcut-o. De la „mașinăriile orologere“ futuriste, MB&F a „retrogradat“ la Legacy Machine No 1, un ceas la fel de spectaculos, dar construit cu gândul la 1911.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Povestea navigatorului portughez – IWC Portuguese

Din secolul al XVIII-lea, cronometrele salvau viețile marinarilor prin precizia pe care o dădeau navigației. Astăzi, datorită a doi excentrici portughezi, aceleași ceasuri reamintesc importanța lor istorică. Cele mai precise ceasuri ale planetei de atunci sunt cele mai elegante de acum.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

40 dintre cele mai impresionante ceasuri mecanice ale prezentului (Partea a II-a)

Pe 23 septembrie, în Principatul Monaco, 40 de produse ale orologeriei de elită vor fi licitate pentru o cauză nobilă. Prin participarea Antiquorum, cea mai mare casă de licitații de ceasuri din lume, Only Watch se prezintă ca cea mai importantă vânzare în scopuri caritabile din domeniu. Citiți a doua parte a prezentării celor mai impresionante ceasuri din lume.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

40 dintre cele mai impresionante ceasuri mecanice ale prezentului (I)

Only Watch este cea mai mare licitație de ceasuri mecanice în ediție limitată din lume. Atât de limitate încât fiecare model va fi produs într-un singur exemplar. Evenimentul caritabil organizat în Monaco dă un scop nobil orologeriei, explicând cum „ceasul orelor nebune“ și harta cerului din 8 ianuarie 1297 pot ajuta copiilor care suferă de distrofie musculară Duchenne.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Viața unei legende a ceasurilor de la naștere la reeditare – TAG Heuer Monaco

Pentru un timp actorul Steve McQueen a renunțat la obișnuitele ceasuri Rolex pe care le purta pentru un model cu cadran albastru și design memorabil. TAG Heuer Monaco s-a întors!

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Bunicul ceasurilor rezistente – Jaeger-LeCoultre Reverso

Reverso este în același timp unul dintre cele mai elegante ceasuri de mână concepute vreodată, dar și strămoșul comun al ceasornicelor de aventură. Carcasa culisabilă a transformat modelul produs de Jaeger-LeCoultre într-o legendă, una care atinge în 2011 venerabila vârstă de 80 de ani.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Feminitate exprimată prin mecanică – 4 ceasuri de damă într-o lume a bărbaților

Cu excepția ultimilor ani, segmentul feminin de piață a fost ignorat aproape complet în categoria ceasurilor mecanice. Abordarea se schimbă însă și, pe măsură ce numărul doamnelor care abandonează quartz-ul în favoarea modelelor mecanice crește și interesul producătorilor e altfel.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Ceasul care nu se oprește niciodată – Perrelet Turbine XL

De la înălțimea cunoștințelor secolului al XVIII-lea, un ceasornicar elvețian schimba complet modul de funcționare al ceasurilor mecanice. Sistemul este folosit și astăzi de majoritatea mărcilor elvețiene. Premiul pentru spectaculozitate îi revine însă brandului care poartă numele inventatorului. Așa cum era și normal.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

O nouă minune în fiecare an – Harry Winston Opus XI

În fiecare an începând cu 2000 Harry Winston a mărit gama de modele cu adevărat spectaculoase ale ceasornicăriei elvețiene. Colecția poartă numele Opus și a ajuns la al 11-lea exemplar. Filmul și imaginile ar trebui să fie suficiente pentru a descrie spiritul acestui model.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Nouvelle horlogerie – Urwerk UR-110

Contestat de unii, privit cu neîncredere de alții, noul val al ceasornicăriei elvețiene aduce cu sine puterea unui spectacol mecanic de dimensiuni purtabile. Nu ne declarăm de o parte sau de alta. Vă invităm doar să urmăriți filmul atașat articolului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum