Rezultate pentru "China"

Pe o insulă, într-un ocean de flori – Luoping, China

În fiecare primăvară, în mica provincie chineză Luoping se întâmplă un eveniment pe cât de comun, pe atât de impresionant: mii de hectare de rapiță înfloresc și dau naștere unui peisaj incredibil.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cele mai luxoase premiere de la Salonul auto de la Beijing

Lansările spectaculoase de la Beijing au demonstrat încă o dată supremația Chinei în rândul consumatorilor de lux. Toți producătorii s-au străduit să atragă atenția cu cele mai lungi, cele mai bine echipate și cele mai scumpe modele din istorie. Pe alocuri, motivul Dragonului a ținut să amintească că, pentru poporul chinez, anul 2012 are o semnificație aparte.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

La Shanghai a început construcția primului “earthscraper”

Expresia “ zgârie-nori” este o traducere destul de exactă a englezescului “skyscraper”. Încă nu știm cum se traduce “earthscraper”, dar la Shanghai a început construcția primului hotel proiectat în adâncime.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Tibet – trei lucruri de văzut pe tărâmul zeilor

În timp ce europenii construiau, la câmpie cel mai adesea, turnurile înalte ale catedralelor gotice, la multe mii de kilometri spre est, în cea mai înaltă regiune a globului, tibetanii ridicau o clădire care avea să fie un etalon pentru arhitectura masivă timp de sute de ani: Palatul Potala. Nu doar un turn, ci o clădire monumentală, cu o înălțime de aproape 120 de metri și o suprafață de 130 000 de metri pătrați, cam jumătate cât Casa Poporului, palatul lui Dalai Lama tronează în vârful unui munte, la o înălțime de 3700 de metri.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Shangri-La World Summit – Beijingul văzut de sus

Situat în vârful celui mai înalt zgârâie-nori din Beijing, hotelul Shangri-La World Summit oferă unul dintre cele mai bune puncte de observație din întreaga capitală chineză.

+ Citiți tot articolul Comentați acum