Rezultate pentru "cafea"

illy Art Collection colaborează, în premieră, cu un artist din România

Andrei Măceșanu a fost ales de illy să deseneze ambalajul a 20.000 de cutii de cafea care se vor distribui, în România, anul viitor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Jura Impressa Z9 Touch: cafea Swiss Made

Majoritatea espressoarelor automate permit prepararea multor specialități din cafea, dar modul lor de operare nu este întotdeauna cel mai simplu. Jura Impressa Z9 Touch include un ecran tactil și mai multe rețete presetate și poate prepara aproape orice băutură printr-o simplă atingere.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Concept: Piamo, espressorul pentru microunde

Principiul de funcționare al unui espressor este destul de simplu: apa și aburul sub presiune trec printr-o capsulă de cafea, iar rezultatul este o băutură aromată. O echipă germană încearcă acum să facă acest mecansim simplu să funcționeze folosind un cuptor cu microunde, pentru momentele când un espressor clasic nu este disponibil.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

illy Art Collection Daniel Buren

Cea mai nouă colecție de cești illy Art este imaginată de artistul francez Daniel Buren și a fost prezentată în cadrul evenimentului Monumenta 2012. Ediția limitată include 4 cești de espresso și se distinge prin alternanța dungilor albe și negre – motivul vizual specific creațiilor lui Daniel Buren încă din 1965. O altă caracteristică a colecției este dimensiunea diferită a celor patru farfurioare, colorate diferit pe partea inferioară. Daniel Buren s-a născut la Paris și în cele mai multe cazuri creațiile sale arhitecturale iau forma unor amenajări temporare de mari dimensiuni, păstrate ulterior doar pe suport foto și video, denumite „photo-souvenirs”.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cafea la vid – Bodum PEBO

Dincolo de modalitățile clasice de preparare a cafelei există un întreg univers de procedee artizanale, mai simple sau mai complicate, care pot oferi rezultate cel puțin la fel de bune. Una dintre aceste metode neobișnuite este prepararea băuturii folosind vidul.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cafea cu o singură atingere – Scanomatic Top Brewer

Scanomatic Top Brewer este visul frumos al cafegiilor din întreaga lume, un aparat care livrează produse din cafea, de la espresso la latte-uri aromate, printr-un robinet. Tot sistemul este integrat perfect sub blatul de bucătărie, iar pentru comoditate absolută, controlul se poate face și fără fir, cu ajutorul unui smartphone.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Secretul unui espresso perfect

Ca în toate domeniile în care se vorbește despre gust, arome și degustare, cafeaua are regulile ei. La fel ca la vinuri, există soiuri de mai bună calitate și sortimente considerate mai slabe. La fel ca în cazul whisky-ului, adeseori gustul este un „blend“ dintre mai multe tipuri de cafea. Espresso-ul cere o anumită conduită de preparare și degustare, ceea ce ridică o întrebare pertinentă. Cunoașteți gustul espresso-ului făcut corect?

+ Citiți tot articolul Comentați acum