Rezultate pentru "bijuterie"

Bijuterii din lemn după o idee prețioasă

Designerul Vanessa Chew creează bijuterii a căror valoare nu se măsoară în carate ci în originalitatea soluțiilor de asamblare: resturi de lemn, lână, lipici non-toxic și ulei natural.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Diamantul Beau Sancy, scos la licitaţie

Un diamant de aproape 35 de carate urmează să fie vândut pe 15 mai la casa de licitaţii Sotheby’s din Geneva. Diamantul Beau Sancy, botezat după primul proprietar, a fost achiziţionat  prima dată în Constantinopol la jumătatea secolului 16. În 1610 piatra a ornat coroana Mariei de Medici, detaliu surprins şi într-un portret de la încoronare pictat de Frans Pourbus cel Tânăr – lucrare expusă la Luvru. De-a lungul timpului, piatra preţioasă a fost în posesia caselor regale din Franţa, Anglia, Olanda şi Prusia, unde a fost prezentată la fiecare nuntă regală, iar după 1970 a fost expus public. Casa de licitaţii estimează că Beau Sancy va fi achiziţionat cu o sumă între 2 şi 4 milioane de dolari.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

(P) Artă și bijuterie – FREYWILLE

Există cataloage, filme și fotografii de presă, dar pentru a aprecia cu adevărat o bijuterie FREYWILLE, contactul trebuie să fie unul personal. Din mai multe puncte de vedere, piesele casei sunt opere de artă, doar că în loc de pânză, acuarele sau uleiuri, artiștii companiei austriece folosesc emailul. Expoziția este deschisă și la București, în cadrul magazinului de pe Calea Victoriei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Între prețios și valoros în bijuteria contemporană

În spatele poinçon-ului „DS“ bătut pe fiecare piesă se află unul dintre cei mai cunoscuți autor de bijuterii din România. David Sandu face parte dintr-o breaslă restrânsă în care modul său de a vedea lumea amestecă arta, manufactura de finețe, morala, filosofia orientală și umorul.

+ Citiți tot articolul Comentați acum