Rezultate pentru "bauturi fine"

Metaxa, o călătorie de 130 de ani în Țara Simțurilor

Există un farmec aparte în jurul celei mai faimoase băuturi grecești. Și asta pentru că Metaxa nu este doar despre a bea. Dimpotrivă. Este o călătorie care te poartă în cele mai frumoase locuri și care te aduce alături de personaje de legendă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Metaxa – Spiritul dulce al Greciei

Am plecat să descopăr „secretul” celei mai cunoscute băuturi grecești și am descoperit un adevărat scenariu de film care, atunci când te aștepți mai puțin, face trimiteri spre România. Tot ce înseamnă Metaxa, din 1888 și până în prezent, se simte concentrat într-o rețetă de viață frumoasă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

StyleReport.ro și Whiskypedia te invită la primul workshop „Best Things in Life”

StyleReport.ro te invită la primul workshop despre lifestyle, în cadrul campaniei “Drink It Right!” inițiată de Whiskypedia. Joi, 18 aprilie, de la ora 20:00, vom face o introducere în degustarea principalelor tipuri de whisky și whiskey din lume.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Când 1+1=3. Lecții de asociere între mâncare și vin

“Dacă ești gurmand, dacă apreciezi mâncarea, atunci o alături unui vin bun. Vinul și mâncarea își au locul împreună. Nu bei vin pentru a te îmbăta, cum cred mulți oameni, ci pentru a sublinia caracterul mâncării.”

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Pivnița de pe fundul Oceanului

Un producător de vin american a pus la păstrare 48 de sticle de Cabernet Sauvignon în apa portului Charleston. Metoda de păstrare a băuturii devine din ce în ce mai populară printre producători după ce s-a descoperit că maturarea în apa sărată a mărilor și oceanelor schimbă în mod pozitiv gustul vinului. Poate fi apa oceanelor un înlocuitor pentru pivnițele în care se ține de obicei vinul?

+ Citiți tot articolul Comentați acum

7 lucruri mai puțin cunoscute despre whisky

Whiskyul și-a început drumul către titlul de cel mai apreciat distilat al planetei. Faptul că provine în special din Scoția și că este obținut prin distilarea malțului de orz este informația general cunoscută, dar care sunt lucrurile mai puțin știute despre băutura? StyleReport și Whiskypedia.ro trec în revistă câteva dintre ele.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Petrus – despre terroir, arhitectura viței de vie și dragostea pentru vin

În Bordeaux, toată lumea vorbește despre “terroir”, “ éclaircissage”, taninuri și multe alte cuvinte aparent rezervate cunoscătorilor de vinuri. StyleReport.ro a vizitat câteva dintre cele mai apreciate podgorii din lume și, pe parcursul câtorva articole, vom încerca să facem puțină lumină în lumea complicată a vinurilor de Bordeaux. Prima oprire: Petrus.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Spumantul preferat al Spaniei – vinul cava

Lipsit de strălucirea și recunoașterea mondială de care se bucură șampania, vinul spumant spaniol „cava“ câștigă totuși un public din ce în ce mai numeros. Propune în schimb o calitate asemănătoare și un gust aparte, totul la un preț mult mai accesibil.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Desen Belle Epoque transformat în realitate – Perrier-Jouët Florale

La aproape un secol de la apariție, sticla iconică a mărcii de șampanie Perrier-Jouët primește prima actualizare din istorie cu ocazia lansării unei ediții limitate. Artistul floral Makoto Azuma se ocupă de redesign, dar în loc de creion și hârtie își exprimă ideile direct prin modelarea anemonelor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Oamenii de știință și distilierii scoțieni au reprodus gustul unui whisky descoperit după un secol petrecut în Antarctica

Trei sticle de whisky care au aparținut unora dintre primii expediționari britanici la Polul Sud au fost folosite pentru a copia aroma unui clasic scoțian din zona Highlands. Îmbuteliat în 1907 de Mackinlay & co distilatul a fost obținut prin cupaje și reproducerea condițiilor de fabricare și maturare. Produsul final este un amestec de whiskyuri din diferite zone ale Scoției supranumit „Enduring spirit“ – spirit nemuritor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Arta sabrării șampaniei

Vremurile de capă și spadă sunt de mult apuse. Obiceiul deschiderii sticlelor de șampanie cu sabia rămâne însă de actualitate. Aflați din articolul următor care sunt originile unei astfel de tehnici și, de ce nu, încercați-o singuri.

+ Citiți tot articolul Comentați acum