Rezultate pentru "America de Sud"

O piscină cât un ocean – San Alfonso del Mar

Ideea unei piscine de 250 de milioane de litri construită chiar în buza Pacificului poate părea cel puțin redundantă. Proiectul există însă din 2006, iar până acum nici o altă construcție nu a reușit să-i depășească titlul din Cartea Recordurilor – „cea mai mare piscină din lume“.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Căutând-o pe Brigitte Bardot în Saint-Tropez-ul brazilian

În 1964, Brigitte Bardot a adus mica stațiune braziliană Buzios în atenția lumii, după ce s-a retras pe malul Atlanticului alături de iubitul său brazilian. Astăzi, peninsula este supranumită Saint-Tropez-ul Braziliei, iar o altă femeie franceză își lasă amprenta asupra locului.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Carnavalul de la Rio, văzut din perspectiva unui gigant

În lumea fotografiei, există un sistem optic numic tilt-shift care permite crearea unui efect de miniaturizare extrem de spectaculos. Cu cât efectul este aplicat unor obiecte mai mari, cu atât rezultatele sunt mai spectaculoase. Oamenii devin asemănători unor figurine Lego, iar peisaje altfel grandioase par construite de un pasionat de bricolaj foarte talentat. Vă invităm să vedeți cum arată Carnavalul de la Rio din această perspectivă.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Plutind de-a lungul Amazonului

Un vas de 45 de metri pare a fi cea mai comodă alternativă pentru explorarea fluviului Amazon. Boutique-hotelul plutitor oferă ferestre enorme în fiecare dintre camere, excursii pentru descoperirea obiceiurilor și culturii incașe precum și o prezentare a gastronomiei locale cu accente gourmet.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

La capătul Pământului, în țara uriașilor – Salto Chico, Patagonia

Pentru europenii care au descoperit și apoi explorat America de Sud, ținutul din sudul extrem al continentului era un tărâm legendar, locuit de uriași numiți ”patagoni”. Legenda spune că primii locuitori ai zonei erau de doua ori mai inalti decat oamenii obisnuiti, iar regiunea si-a luat numele de la ei: Patagonia. Cu unii dintre cei mai spectaculoși munți din lume și mii de kilometri pătrați de teritorii aproape necălcate de oameni, zona este una dintre cele mai bune destinații pentru aventură.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hotelul plantației de cafea – Finca Rosa Blanca

Există două categorii de oameni: persoane cărora le place cafeaua și cele pentru care viața e imposibilă fără ea. Pentru primii, Finca Rosa Clara este doar un hotel cochet ascuns în vegetația luxuriantă a unui parc natural din Costa Rica. A doua categorie va trepida de emoție la gândul întâlnirii cu 30 de acri de cafea și cu gustul boabelor proaspăt măcinate chiar de ei, în cadrul turului fermei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Pe urmele lui Charles Darwin – Royal Palm Galapagos

Insulele Galapagos sunt o destinatie ecuatoriala extrem de neobisnuita. Un mic arhipelag vulcanic format relativ recent (in termeni geologici), insulele sunt remarcabile prin climatul mult mai rece decât s-ar putea crede la prima vedere și prin numărul foarte mare de specii unice, care l-au inspirat pe Charles Darwin în elaborarea teoriei sale despre evoluția vieții pe Terra.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Sanctuarul din insula Sfânta Lucia

La nord de Venezuela, la sud de insula Martinica, Saint Lucia, sau Sfânta Lucia, este un stat insular cu o suprafață de doar trei ori mai mare decât a Bucureștiului. În partea de sud vest a insulei, la umbra perechii de munți Gros Piton și Petit Piton, hotelul Jade Mountain nu oferă oaspeților camere sau apartamente, ci “sanctuare”.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Cel mai plat loc de pe Terra – Salar de Uyuni, Bolivia

În Bolivia există o câmpie de sare care este atât de plată încât agențiile spațiale din întreaga lume o folosesc pentru a calibra altimetrele de pe sateliții din jurul Pământului. Cu o arie de peste 10.000 de kilometri pătrați, Salar de Uyuni este cea mai mare sărătură din lume și este atât de plată încât înălțimea sa variază cu mai puțin de un metru pe întreaga suprafață.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Curcubeul de la miezul nopții – Hotel das Cataratas, cascada Iguazu

Legenda spune că maiestuoasa cascadă Iguazu, cu o înălțime maximă de 82 de metri, a luat naștere din mânia unui zeu, a cărui iubită muritoare a fugit cu un alt bărbat într-o canoe. Ca răspuns la trădarea celor doi, zeul a întrerupt cursul râului pe care navigau, condamnându-i la o cădere eternă în adâncul cascadei.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

O noapte deasupra Orașului Pierdut al Incașilor – Sanctuary Lodge, Machu Pichu

Sanctuary Lodge este fără îndoială unul dintre cele mai spectaculos poziționate hoteluri din lume. Situat în Machu Pichu, în imediata apropiere a Orașului Pierdut al Incașilor, hotelul permite călătorilor să vadă vechea citadelă în afara orelor de vizitare, o experiență cu adevărat unică.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Hotel Copacabana Palace – o melhor do Rio

Copacabana Palace este inca din 1923 unul dintre cele mai bune hoteluri din Rio de Janeiro. Poziționat pe celebra plaja al cărei nume îl poartă, hotelul ocupă 12 000 de metri pătrați în una dintre cele mai dorite zone din lume.

+ Citiți tot articolul Comentați acum